Κεντρική NBA Κάιλ Κόρβερ, ο “εκτελεστής” (vid)
NBA

Κάιλ Κόρβερ, ο “εκτελεστής” (vid)

kyle korver cleveland cavaliers

kyle-korver-cleveland-cavaliers

Όταν ο Κάιλ Κόρβερ αποκτήθηκε από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς πριν από περίπου 1 μήνα, οι πάντες υπέθεσαν ότι ο φοβερός αυτός σουτέρ θα έχει όλο το χώρο και το χρόνο, ώστε να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του στην ομάδα του Οχάιο. Μπορεί η απόδοσή του στα πρώτα ματς να μην ήταν και η καλύτερη δυνατή, πλέον όμως ο 36χρονος γκαρντ έχει πάρει το “όπλο” του και με 8/9 τρίποντα στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στους Πέισερς απέδειξε του λόγου το αληθές.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c9yg9GyDSD0]

Ο Κόρβερ σκόραρε κατά κύριο λόγο σε καταστάσεις spot-up, καθώς έμενε αρκετά συχνά μόνος του στις γωνίες και στα “φτερά“, χάρη στη “βαρύτητα” των Λεμπρόν Τζέιμς και Κάιρι Έρβινγκ, οι οποίοι “τραβούσαν” πληθώρα παικτών πάνω τους. Με φοβερή ταχύτητα στη μηχανική του στο σουτ, “έκοψε στη μέση” την άμυνα των Πέισερς, η οποία δεν μπορούσε να μαρκάρει αποτελεσματικά όλα τα όπλα των Καβς.

Μάλιστα, ο Κόρβερ είχε 6/6 τρίποντα, σε πάσες που δεχόταν από τον Λεμπρόν και 5/5 στα αμαρκάριστα σουτ. Τέλος, οι 29 πόντοι που σημείωσε συνολικά αποτελούν την κορυφαία επίδοσή του τα τελευταία 10 χρόνια, αποδεικνύοντας πως η εκτελεστική του δεινότητα έχει παραμείνει ανέπαφη, παρά την προχωρημένη, “μπασκετική” ηλικία του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…