Κεντρική NBA Η “βροχή” τριπόντων των Νάγκετς και ο ακαταμάχητος Γιόκιτς! (vids)
NBA

Η “βροχή” τριπόντων των Νάγκετς και ο ακαταμάχητος Γιόκιτς! (vids)

Κεβόν

nikola-jokic-nuggets-kevon-looney-warriors

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πήραν μια δυνατή “γεύση” του πώς είναι να “κατατροπώνεις” μια ομάδα με συνεχόμενα σουτ 3 πόντων. H τέχνη αυτή, την οποία ασκούν συχνά οι ίδιοι γύρισε “μπούμερανγκ” χθες, με τους Ντένβερ Νάγκετς να κάνουν “κομμάτια” την περιφερειακή άμυνα των “πολεμιστών“, με 24(!) εύστοχα τρίποντα, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών, την οποία πέτυχαν οι Ρόκετς νωρίτερα μέσα στη σεζόν!

Παρά τις σοβαρές απουσίες των Γκαλινάρι, Φαρίντ, Τσάντλερ, Μουντιέι και Άρθουρ, οι Νάγκετς εκτελούσαν συνεχώς με τρομερή αποδοτικότητα, συντρίβοντας τους Γουόριορς με 132-110. Μπορεί να διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (δέχονται 110,8 πόντους ανά 100 κατοχές, σύμφωνα με το nba.com) αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να βγάλουν νοκ-άουτ την κορυφαία ομάδα του πλανήτη, με το παρακάτω γράφημα να λέει όλη την αλήθεια.

Ο Τζαμίρ Νέλσον είχε 5/7, ο Γκάρι Χάρις 4/7, ο Γουίλ Μπάρτον 4/8, ακόμη και ο “γερόλυκος” Μάικ Μίλερ είχε 2/2. Αυτός όμως που ξεχώρισε πραγματικά όμως ήταν ο Χουάν Ερνανγκόμεζ, με τον Ισπανό φόργουορντ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, με 27 πόντους και 6/9 τρίποντα! Συνολικά, οι “σβώλοι” μέτρησαν 24/40 τρίποντα, τιμωρώντας τις κακές άμυνες και τις συνεχείς ασυνεννοησίες του Γκόλντεν Στέιτ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Zq21SokADHU]

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει ξεχωριστή αναφορά και στον Νίκολα Γιόκιτς. Ο 22χρονος Σέρβος διανύει την καλύτερη φόρμα της ζωής του, κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες. Ο “Joker” πέτυχε ένα αξιοζήλευτο τριπλ-νταμπλ, με 17 πόντους, 21 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ο ηγέτης των Νάγκετς, αυτός που τους οδηγεί μέχρι στιγμής στην 8η θέση της Δύσης. Τις τελευταίες 11 ημέρες, ο Γιόκιτς έχει πετύχει 2 τριπλ-νταμπλ και μία 40άρα, δείχνοντας με κάθε τρόπο ότι είναι σε δαιμονιώδη φόρμα!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CXA_eEv_tt0]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…