Ο Τζαμόν Γκόρντον ήταν άποντος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αλλά για την εμφάνισή του υπήρχε το… ελαφρυντικό σχετικά με το ότι δεν ήταν 100% έτοιμος για τον τελικό. Το προηγούμενο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί λόγω της θλάσης στο γαστροκνήμιο, οπότε αυτό έπαιξε αρνητικό ρόλο στο να παρουσιαστεί πανέτοιμος ο Αμερικανός στο παιχνίδι με τους “πράσινους”.
Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ο Γκόρντον δεν έχει συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στο επιθετικό κομμάτι. Βέβαια με το… καλημέρα της παρουσίας του στον Άρη, δεν θα μπορούσε να κάνει πάρα πολλά δεδομένου πως χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που έμεινε ανενεργός αγωνιστικά. Ο Αμερικανός ως τώρα σε τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, έχει μέσο όρο 3,2 πόντους. Προφανώς και ήταν δύσκολο ο Γκόρντον μετά από αρκετό χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης και με το πρόβλημα της θλάσης (κόντρα στον Ολυμπιακό έπαιξε, αλλά δεν ήταν απόλυτα έτοιμος), να “πιάνει” εξαιρετική απόδοση, αλλά σε κάθε περίπτωση στο εξής καλείται να ανεβάσει στροφές.
Ο Άρης, άλλωστε, έχει ποντάρει αρκετά σε αυτόν και οι αποδοχές του μόνο μικρές δεν είναι… Η αποστολή του Γκόρντον, λοιπόν, είναι να… φορτσάρει και αυτό δεν θα είναι θετικό μόνο για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο. Όπως είχαμε αναφέρει, έχει δικαίωμα μετά τον πρώτο μήνα συνεργασίας του με τον Άρη, να μετακομίσει σε άλλο σύλλογο (αν το θελήσει φυσικά και βρει σύλλογο που να καλύπτει τα “θέλω” του με μεγαλύτερες αποδοχές).
Ωστόσο επειδή και οι “κίτρινοι” έχουν το δικαίωμα να λύσουν την συνεργασία τους με τον Γκόρντον μετά τον πρώτο μήνα, ο Αμερικανός αν δεν ικανοποιήσει, έχει τον “κίνδυνο” όχι μόνο να μην βρει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με αυτό του Άρη, αλλά να “χάσει” και αυτό που έχει στους “κίτρινους” καθώς αν παραμένει συνεχώς στα… ρηχά, είναι λογικό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ενδεχομένως να αποφασίσουν να μην συνεχίσουν να δαπανούν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την παραμονή του. Σε κάθε περίπτωση, ήρθε η… ώρα ο Γκόρντον να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες (στον Άρη περιμένουν την βοήθειά του στα ματς που “έρχονται”) οι οποίες είναι μεγάλες και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.