Κεντρική Γυναίκες Η ΕΟΚ έσωσε τον Ολυμπιακό!

Η ΕΟΚ έσωσε τον Ολυμπιακό!

olympiakos

olympiakos-ginaikes

Η ΕΟΚ φρόντισε να πρωταγωνιστήσει αρνητικά για δεύτερη σερί μέρα. Μετά την τραγική διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, η ομοσπονδία τα έκανε θάλασσα και στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Η αποστολή του Ολυμπιακού καθυστέρησε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, για την αναμέτρηση με τον Παναθλητικό, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην ξεκινήσει στην ώρα του. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι “ερυθρόλευκες” έπρεπε να μηδενιστούν.

Εάν μηδενίζονταν, θα έπρεπε να ερμηνευτεί ο κανονισμός για το αν έπρεπε να υποβιβαστεί! Αυτός θα ήταν ο δεύτερος μηδενισμός στο φετινό πρωτάθλημα, μετά και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με μια ερμηνεία του κανονισμού, ο υποβιβασμός επέρχεται μετά από δύο μηδενισμούς, για μη κάθοδο.

Ο κανονισμός

Τι αναφέρει το άρθρο 47 του κανονισμού της ΕΟΚ: “Ομάδα, η οποία δεν θα προσέλθει να αγωνισθεί σε δύο αγώνες, πλην των σε βάρος της μηδενισμών που θα υποστεί για την μη προσέλευσή της, υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες στην οποία δε καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον οριστικό πίνακα της περιόδου που συντελέσθηκε ο υποβιβασμός.

Τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε μέχρι τότε που υποβιβάστηκε με τον τρόπο αυτό δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου”.

Βεβαίως σε κανένα άρθρο δεν προβλέπεται να μετατεθεί για λίγο η ώρα έναρξης του αγώνα.

Ακόμα κι αν δεν υποβιβάζονταν, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό (ή όποια ομάδα φτάσει στον τελικό) με μειονέκτημα έδρας. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Η “ερυθρόλευκη” αποστολή καθυστέρησε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, λόγω ομίχλης, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς υποχρεώνονταν να “πετάξει” για τη συμπρωτεύουσα χθες (18/02), ή να φροντίσει -σε κάθε περίπτωση- να είναι στην ώρα της στο γήπεδο, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν ακραία καιρικά φαινόμενα. Πήρε την απόφαση να κάνει αυθημερόν το ταξίδι και δεν… δικαιώθηκε.

Η ΕΟΚ έσωσε τον Ολυμπιακό, κάνοντας απλώς ένα τηλεφώνημα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και τον κομισάριο του αγώνα, μέσω του οποίου τους ενημέρωσε για αλλαγή ώρας της συνάντησης. Ο, δε, Παναθλητικός δεν έκανε ένσταση, οπότε οι “ερυθρόλευκες” μάλλον τη γλίτωσαν φθηνά, με… σκριν της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …