Κεντρική NBA Οι απόψεις των Μπάρκλεϊ, “Σακ” και Σμιθ για τον Όκλεϊ (vid)
NBA

Οι απόψεις των Μπάρκλεϊ, “Σακ” και Σμιθ για τον Όκλεϊ (vid)

inside the nba barkley oneal smith

inside-the-nba-barkley-o'neal-smith

Το πρωτοφανές περιστατικό, με την σύλληψη του θρύλου των Νικς, Τσαρλς Όκλεϊ ενώ βρισκόταν στις κερκίδες του Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις ποικίλων ειδών στο NBA. Κάποιοι ρίχνουν την ευθύνη στον ίδιο ενώ άλλοι κατακρίνουν τη συμπεριφορά του οργανισμού των Νικς εις βάρος του. Το δαιμόνιο crew της εκπομπής Inside The NBA (Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Σακίλ Ο’Νιλ, Κένι Σμιθ, με συντονιστή τον Έρνι Τζόνσον) έκανε τη δική του ανάλυση της κατάστασης, με τις απόψεις τους να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Μπάρκλεϊ έδωσε μεγαλύτερη βάση στο γεγονός πως το περιστατικό αυτό αποτέλεσε δυσφήμιση για όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και για το ίδιο το NBA: “Το περιστατικό αυτό έκανε και τον Όκλεϊ και τους Νικς και το NBA να φαίνονται κακοί. Δεν υπήρχαν νικητές από αυτή την κατάσταση, μόνο ηττημένοι. Η δουλειά μας είναι να προωθούμε το NBA. Αυτή όμως ήταν μια κακή νύχτα για όλο το NBA, τελεία και παύλα”.

Ο Σακίλ Ο’Νιλ υπερασπίστηκε τον Όκλεϊ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον οργανισμό των Νικς και στηλιτεύοντας την “καυστική” ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το περιστατικό: “Δεν μου άρεσε το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση. Ο Όκλεϊ είναι θρύλος, ήταν η ψυχή αυτής της ομάδας. Έπρεπε να τον διαχειριστούν καλύτερα. Τον γνωρίζω και ξέρω ότι αν τον προκαλέσει κανείς, αυτό θα συμβεί. Δεν ξέρω τι έχει γίνει και δεν θέλω να κάνω υποθέσεις αλλά δεν μου άρεσε η ανακοίνωση των Νικς που έλεγε ότι χρειάζεται βοήθεια. Αυτό υπονοεί άλλα πράγματα. Πρόκειται για έναν θρύλο και δεν μου άρεσε που τον τραβούσαν έξω από το γήπεδο”.

Τέλος, ο Κένι Σμιθ, όντας πιο ακριβοδίκαιος τόνισε μεν ότι ο Όκλεϊ έκανε μεγάλο λάθος αλλά ταυτόχρονα άσκησε κριτική και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε: ” Απογοητεύτηκα, αναλογιζόμενος την προσφορά του Όκλεϊ στην ομάδα και την πόλη της Νέας Υόρκης. Όντας ο ίδιος από τη Νέα Υόρκη μπορώ να καταλάβω τι έφερε στην πόλη και γιατί ο κόσμος τον αγαπά τόσο πολύ. Η αντίδρασή του ήταν τελείως λάθος αλλά και η δράση των Νικς ήταν πλήρως λανθασμένη. Εφόσον πρόκειται για έναν θρύλο της ομάδας μπορείς να στείλεις ένα άτομο ώστε να του μιλήσει ιδιωτικά, πίσω από τα “φώτα”. Όταν στέλνεις 6 άτομα, πρόκειται για μια πρόκληση. Οι υπάλληλοι που υπήρχαν γύρω του υποτίθεται ότι βρέθηκαν εκεί για να εκτονώσουν την κατάσταση αλλά έκαναν τα πράγματα πολύ χειρότερα“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uYlzdmoKSiw]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…