Κεντρική Διεθνή “Γιατί όχι Ευρωλίγκα με Τενερίφη;”

“Γιατί όχι Ευρωλίγκα με Τενερίφη;”

bogris

bogris

O Γιώργος Μπόγρης παραχώρησε συνέντευξη στο Deporpress και μίλησε για το μέλλον του, για τα όνειρα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα με την Τενερίφη, αλλά και για την εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας σέντερ:

Για τη φετινή πορεία: “Πιστεύω πως είναι μια μεγάλη χρονιά, αλλά δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη “απίστευτη”. Κάναμε μια καλή αρχή, πηγαίνουμε καλά, κανείς δεν περίμενε πως θα είναι έτσι, αλλά βρήκαμε μια καλή χημεία και συνεχίσαμε νικώντας, που είναι το πιο σημαντικό. Ελπίζω να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε κάθε φορά και λίγο περισσότερο”.

Για τη συνέχεια της σεζόν: “Πιστεύω πως μέχρι τώρα ήταν η τέλεια σεζόν. Είμαστε στην κορυφή της λίγκας, έχουμε προκριθεί στους 16 στην Ευρώπη, έχουμε προκριθεί στο Copa el Rey. Έχουμε πετύχει κάθε στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Εντάξει, χάσαμε από την Ουνικάχα Μάλαγα εδώ στο τελευταίο λεπτό, αλλά έχουμε πάρει και νίκες στο τέλος. Είμαστε πολύ καλά εντός έδρας, πήραμε μεγάλες νίκες και ελπίζω πως θα συνεχίσουμε με αυτή τη μεγάλη χρονιά που κάνουμε”.

Για το αν περίμενε κανείς να κάνουν τέτοια σεζόν: “Σίγουρα… Είναι λογικό. Εμείς είχαμε βάλει ως στόχο να φτάσουμε στο Κύπελλο και να μπούμε στα πλέι οφ. Πιστεύω πως πετύχαμε αυτούς τους δύο στόχους πολύ γρήγορα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και μπορούμε μόνο να κάνουμε ακόμη καλύτερο αυτό που ήδη συμβαίνει”.

Για το μυστικό της ομάδας: “Πιστεύω πως η ομάδα έχει μια πολύ καλή χημεία και παίζουμε όλοι μαζί. Όλοι ξέρουμε το ρόλο που έχουμε στην ομάδα. Οι νίκες που σημειώσαμε στην αρχή της χρονιάς μας έφεραν πιο κοντά στην ομάδα. Νίκες όπως αυτή με τα Γκραν Κανάρια, την Μπιλμπάο ή την Μπασκόνια. Όλα τα παιχνίδια τα παίζουμε ως ομάδα, κάθε φορά βρισκόμαστε πιο κοντά και το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη. Βελτιωθήκαμε πολύ γρήγορα χάρη στα πολλά παιχνίδια και τα ταξίδια. Είμαστε μια πολύ καλή παρέα παικτών στα αποδυτήρια, περνάμε καλά μαζί εντός και εκτός γηπέδου και έχουμε μεγάλους προπονητές. Για μένα το μυστικό είναι πως εδώ όλοι είναι έξυπνοι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας στο γήπεδο”

Για τους τραυματισμούς και τις αλλαγές στο ρόστερ: “Ο προπονητής έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, μας κάνει να μοιραζόμαστε το παιχνίδι. Κανείς δεν παίζει πάνω 30 λεπτά και όλοι αισθανόμαστε κάθε φορά πολύτιμοι. Έχουμε ένα ρόστερ πολύ ευρύ που μας βοηθά να ξεπερνάμε κάθε τραυματισμό”.

Για την δική του συνεισφορά: “Είναι ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να έρθω εδώ. Ήξερα τι συμβαίνει και ήξερα τι σκέφτεται ο προπονητής για μένα και την ομάδα πριν έρθω. Και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση”.

Για το αν είναι ευτυχισμένος στην Τενερίφη: “Πολύ! Και για το κλίμα, αλλά και γιατί βρίσκομαι σε μια ομάδα νικήτρια

Για το αν είναι η κορυφαία σεζόν της καριέρας του: “Δεν το ξέρω… Για μένα είναι μια μεγάλη σεζόν, εξαιτίας των επιτυχιών της ομάδας. Μπορεί να έχεις μια μεγάλη χρονιά, αλλά να μην ισχύει το ίδιο για την ομάδα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αισθάνομαι καλά στο γήπεδο, βοηθώντας την ομάδα. Πάντα παίζω για την ομάδα. Και κερδίζουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί να έχεις καλά νούμερα, αλλά αν η ομάδα δεν νικά, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα”.

Για την αγάπη του κόσμου: “Την αισθανόμαστε, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο την παρουσία τους, κυρίως στους ευρωπαϊκούς αγώνες πλέον. Επίσης έχουμε σημαντικούς αγώνες εντός όπως με την Μπασκόνια, τη Βαλένθια, την Μπιλμπάο, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μου άρεσε να δω πολλές φορές το σημείωμα «δεν έχουμε άλλα εισιτήρια» στα ταμεία. Αυτός θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος μας: Να γεμίσουμε το γήπεδο, όπως γίνεται τώρα με την Γκραν Κανάρια ή όπως έγινε με την Μπαρτσελόνα. Ο κόσμος αισθάνεται πιο κοντά στην ομάδα φέτος και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και για εμάς. Χαιρόμαστε κάθε παιχνίδι εντός έδρας”

Για την αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια: “Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και θέλουμε να συνεχίσουμε με το σερί μας που μεγαλώνει. Ξέρω πως είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο για εμάς και για τον κόσμο. Πιστεύω πως θα είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι και ελπίζω να φτάσουμε σε μια μεγάλη νίκη, γιατί η Γκραν Κανάρια θα μαζέψει ακόμη πολλές νίκες και έχουμε παρόμοιους στόχους. Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς”.

Για το αν έδωσε η νίκη της πρεμιέρας ψυχολογία: “Πιστεύω πως ναι. Όλος ο κόσμος περίμενε την ήττα μας μετά από την μεγάλη εμφάνιση της Γκραν Κανάρια στο Σουπερκόπα. Εκείνος ο αγώνας μας βοήθησε να καταλάβουμε πως έχουμε ταλέντο και πιθανότητες ως ομάδα να πετύχουμε και να φτάσουμε ψηλά. Ήταν μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δύσκολο να τον νικήσεις εκτός έδρας. Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα πήρε μια νίκη εκεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε εμείς. Ήταν η αρχή μιας μεγάλης χρονιάς”.

Για το αν έχουν αλλάξει πράγματα με την αναμέτρηση τότε και τώρα: “Είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε καλύτεροι από τότε. Η αλήθεια είναι πως έχουν βελτιωθεί πολύ, ήρθαν κοντά με τον καιρό και τις προπονήσεις. Παίζουν περισσότερο ως ομάδα. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με εμάς και πιστεύω πως τώρα υπάρχει καινούριο «αφεντικό» στα Κανάρια. Θέλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι νέοι βασιλιάδες των Καναρίων. Είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος”.

Για τους στόχους της ομάδας: “Δεν μπορούμε να βάλουμε όρια. Πρέπει πάντα να ονειρεύεσαι για το καλύτερο. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο στο κύπελλο. Δεν θέλουμε να πάμε ως εκεί για να χαρούμε την εμπειρία: Θέλουμε να νικήσουμε. Για μένα θα ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να τερματίσουμε στις τέσσερις πρώτες ομάδες της ACB, παίρνοντας το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Αυτό θα ήταν απίστευτο, γιατί θα μας επιτρέψει να δώσουμε περισσότερους αγώνες εδώ. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο βήμα είναι να φτάσουμε σε μια νίκη το Σάββατο και μετά να επικεντρωθούμε στο Κύπελλο. Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει η ζωή. Το καλύτερο θα είναι να καταφέρουμε να νικήσουμε τους “άμεσους” αντιπάλους μας και να είμαστε εμείς πιο ψηλά… Και αυτούς τους περισσότερους τους υποδεχόμαστε στο Β’ Γύρο στα Κανάρια“.

Για το αν είναι στόχος η νίκη στο Κύπελλο απέναντι στην Μπασκόνια: “Είναι ξεκάθαρο πως το φαβορί είναι η Μπασκόνια. Έχουν μια μεγάλη ομάδα και παίζουν στο σπίτι τους, ενώ δεν έχουμε και την ίδια εμπειρία με αυτούς σε αυτού του είδους τους αγώνες. Το να κερδίζεις αγώνες στο Κύπελλο δεν είναι εύκολο, αλλά νικήσαμε ήδη μια φορά εκεί και μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε για λίγο ακόμη. Δεν είχαμε τύχη στην κλήρωση, πιστεύω πως το άλλο “μισό” είναι λίγο πιο εύκολο. Και να νικήσουμε την Μπασκόνια, το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι πιο δύσκολο το δικό μας «κομμάτι» του Κυπέλλου. Αλλά αν θέλεις να φτάσεις σε μια επιτυχία πρέπει να νικήσεις μεγάλες ομάδες και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια έκπληξη στο Κύπελλο“.

Για το μέλλον του: “Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου και εξαρτάται επίσης από την ομάδα. Μπορεί να μην με θέλουν. Ποιος ξέρει; Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Το καλοκαίρι είναι κοντά, αλλά όχι και τόσο ακόμη. Πρέπει να συνεχίσω να σκέφτομαι αυτή τη χρονιά, καθώς μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε με αυτή την ομάδα. Μπορεί να κατακτήσουμε τη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Γιατί να μην κάνουμε μεγάλα όνειρα;”.

Για τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα με την Τενερίφη: “Γιατί όχι; Μπορούμε να το ονειρευόμαστε… Έχουμε δείξει μέχρι τώρα πως μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα και υπάρχει μια ανοιχτή θέση για την Ισπανία την επόμενη χρονιά. Γιατί να μην το προσπαθήσουμε; Έχουμε τους αρχικούς μας στόχους, το κύπελλο, να σιγουρέψουμε τη θέση μας στα πλέι οφ και μετά μπορούμε να ονειρευόμαστε. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτό”.

Τέλος έστειλε ένα μήνυμα ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου: “Το πρώτο είναι να πιέσουμε τον αντίπαλο από την ώρα που θα βγει στο γήπεδο. Θέλουμε να νιώσουν μια “αρνητική” ατμόσφαιρα –σε λογικά όρια- και όχι μόνο μια θετική για εμάς. Να νιώσουν πως δεν ήρθαν εδώ για να απολαύσουν έναν αγώνα. Δεν είμαστε η ομάδα που έβγαινε να παίξει σε κάθε αγώνα και αν νικούσε όλοι ήταν ευτυχισμένοι, αν έχανε κανένα πρόβλημα. Θέλουμε να νικάμε σε κάθε αγώνα, θέλουμε να περνά με δυσκολία κάθε αντίπαλος από εδώ. Να είμαστε μαχητικοί. Χρειαζόμαστε την ενέργεια του κόσμου. Ίσως να μην ήταν τόσο…. Ισπανοί, να ήταν λίγο περισσότερο… Βαλκάνιοι (γελώντας), να μην μπορεί κανείς να νικήσει στο σπίτι μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…