Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γαλατασαράι – Παναθηναϊκός 79-84

Γαλατασαράι – Παναθηναϊκός 79-84

james feldeine panathinaikos superfoods athens eb16

james-feldeine-panathinaikos-superfoods-athens-eb16Ο Παναθηναϊκός “έπνιξε” τη Γαλατασαράι στο Βόσπορο, επικρατώντας με 84-79 μέσα στο “Αμπντί Ιπεκτσί” σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι “πράσινοι” μετά το σημερινό αποτέλεσμα έφτασαν τις 12 νίκες στη διοργάνωση (12-9), σε αντίθεση με την τουρκική ομάδα η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 6 νίκες (6-15).

Πολυφωνία στη επίθεση για τον Παναθηναϊκό, καθώς 4 παίκτες του ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ για το “τριφύλλι” αναδείχθηκε ο Μάικ Τζέιμς με 18 πόντους, ενώ οι Κρις Σίνγκλετον και Τζέιμς Φελντέιν πρόσθεσαν από 15 με τον τελευταίο να έχει 5/6 τρίποντα. Ο Νικ Καλάθης πρόσθεσε και αυτός με τη σειρά του άλλους 10 πόντους. Από την πλευρά των Τούρκων ξεχώρισε ο Πλάις με 15 πόντους, ενώ οι Μίτσοβ και Σλιμπ πέτυχαν από 14.

Πολλά λάθη στο ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γαλατά και προηγήθηκε με 12-3. Η άσχημη εικόνα των “πράσινων” ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του. Ένα καλάθι του Γιάννη Μπουρούση ήρθε να ξεκολλήσει τον Παναθηναϊκό από τους 3 πόντους, κάνοντας το 12-5.

Με συνεχόμενους πόντους από τους Γκάμπριελ και Μπουρούση ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 5 (14-9), αλλά ο Μίτσοβ με τρίποντο και στη συνέχεια ο Πλάις με γκολ-φάουλ εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 (20-9). Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου, το “τριφύλλι” έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο με τον Μάικ Τζέιμς να ευστοχεί σε τρίποντο διαμορφώνοντας το 24-18.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο, οι Τούρκοι ανέβασαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο νούμερο. Για τον Παναθηναϊκό, ο Μάικ Τζέιμς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην προηγούμενη περίοδο και με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 28-21. Oι γηπεδούχοι απάντησαν με τρίποντο (31-21), αλλά ο Κρις Σίγκλετον με τρίποντο έφερε και πάλι το ματς στους 7 πόντους (31-24).

Έχοντας βρει ρυθμό, οι “πράσινοι” μείωσαν ακόμα περισσότερο με καλάθια από τους Γκάμπριελ και Παππά, κάνοντας το 31-29. Ο Εργκίν Αταμάν βλέποντας τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει “στροφές” κάλεσε τάιμ άουτ για να διακόψει το επιθετικό κρεσέντο της ελληνικής ομάδας, αλλά και για να ηρεμήσει τους παίκτες του.

Η διακοπή φαίνεται πως δεν έκανε καλό στους Τούρκους και ο Κρις Σίγκλετον με 5 δικούς του πόντους, έφερε τους “πράσινους” σε θέση οδηγού (31-34) για πρώτη φορά στο ματς. Από ‘κεί κι έπειτα οι δύο ομάδες συμπορεύονταν στο σκορ μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Ο Κέι Σι Ρίβερς με τρίποντο έγραψε το 38-41, με τον Εργκίν Αταμάν να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ. Με 2/2 βολές ο Σίνγκλετον διαμόρφωσε το 38-43, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Γκιουλέρ έπιασε στον “ύπνο” την άμυνα του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας ένα εύκολο καλάθι (40-43).

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο λεπτό της τρίτης περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νευρικός, οι “πράσινοι” πατούσαν καλύτερα στο παρκέ του “Αμπντί Ιπεκτσί”, ελέγχοντας το ματς. Με τρίποντο του Φελντέιν η διαφορά ανέβηκε στους 7 πόντους (44-51) για την ελληνική ομάδα.

Η Γαλατασαράι έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου με τους Τούρκους να υποπίπτουν σε συνεχόμενα λάθη κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός και με τρίποντο του Νικ Καλάθη έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (44-54).

Ο Κρις Σίνγκλετον πήρε και πάλι το “όπλο” του και με τρίποντο έδωσε “ανάσα” στην ομάδα του (56-65), αλλά οι Τούρκοι με ένα μικρό σερί έφεραν το ματς στους 3 πόντους (62-65), βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση του παιχνιδιού.

Ο Τιμπόρ Πλάις με 2/2 βολές μείωσε ακόμα περισσότερο (64-65) και στην τελευταία επίθεση ο Μάικ Τζέιμς πολύ έξυπνα κέρδισε φάουλ που του έδωσε το δικαίωμα να εκτελέσει 3 βολές, στις οποίες ευστόχησε κάνοντας το 64-68 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας και καθοριστικότερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανεβάσει αμέσως τη διαφορά από τους 3 στους 9 (66-75). Η ελληνική ομάδα με καθαρό μυαλό στην άμυνα “εγκλώβισε” τους γηπεδούχους, αλλά οι Τούρκοι όπως ήταν φυσικό δεν τα παράτησαν και μείωσαν με ένα μικρό σερί 5-0 σε 72-77.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρήκε λύσεις στην επίθεση, ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στους 9 (72-81). Ο Κέι Σι Ρίβερς με τρίποντο “μαχαιριά” ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος της αναμέτρησης διαμόρφωσε το 74-84, αλλά ο Άλεξ Τάιους στην αμέσως επόμενη επίθεση με γκολ-φάουλ μείωσε στους 7 (77-84). 40” πριν από τη λήξη, οι Τούρκοι έφτασαν στο -5 (79-84), ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής από την Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 40-43, 64-68, 79-84.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Αταμάν): Μίτσοβ 14 (2), Φιτιπάλντο, Τάιους 7, Σιλμπ 14 (2), Πλάις 15, Ντέι 2, Γκιουλέρ 11 (1), Ντίμπλερ 11 (3/3 3π.), Κοκσάλ 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (3), Νίκολς 3 (1), Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 18 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 15 (5/6 3π.), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 8, Καλάθης 10 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…