Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 67-64

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 67-64

bogdan bogdanovic

bogdan-bogdanovic

Ο Ολυμπιακός (16-7) φαίνεται πως έμαθε να ζει με τις απουσίες του (εκτός Σπανούλης και Γιανγκ) και παρουσίασε για ακόμη μία φορά εξαιρετικό πρόσωπο σε μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση και παρά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε (15-8) με 67-64 για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και κράτησε τη διαφορά της πρώτης αναμέτρησης (+9).

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και προηγήθηκαν ακόμη και με 11 πόντους, όμως οι Τούρκοι με μπροστάρη τον Ντίξον στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ χωρίς όμως να παίρνουν και την διαφορά.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και έπειτα από 4 συνεχόμενους πόντους του Γκριν προηγήθηκαν με 7-0, στο 2′. Το τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ διατηρούσε τη διαφορά στο +7 (5-12), έχοντας βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Τα συνεχόμενα τρίποντα των Ντίξον και Ντατόμε έφεραν το σκορ στα ίσα για πρώτη φορά (18-18) και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Στην τελευταία φάση του πρώτου δεκαλέπτου ο Ντατόμε στον αιφνιδιασμό τελείωσε τη φάση κλείνοντας το σκορ στο 22-22.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Μπογκντάνοβιτς σκόραρε και τους 8 πόντους της ομάδας του και την έφερε μπροστά στο σκορ με 30-26, στο 13′. Ο Μάντζαρης με τρίποντο από τα 8 μέτρα στη λήξη της επίθεσης έφερε τον Ολυμπιακό στο -3 (34-31), στο 16′. Ο Ούντο τελείωσε τη φάση κάτω από το καλάθι και διαμόρφωσε το 40-34 που ήταν το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος με 16 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Έρικ Γκριν με 11 πόντους.

O Κώστας Παπανικολάου ξεκίνησε “ζεστός” το τρίτο δεκάλεπτο και με 2/2 εύστοχα τρίποντα έφερε και πάλι την ισοπαλία στο παιχνίδι για το 42-42, στο 24′. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 44-45 έπειτα από ακόμη ένα σουτ τριών πόντων, αυτή τη φορά από τον Μάντζαρη. Ο Γκριν μετά το κλέψιμο του και το κάρφωμα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 6 πόντους (46-51), στο 29′. Οι “ερυθρόλευκοι” γύρισαν υποδειγματικά την μπάλα, αυτή έφτασε στον Παπανικολάου και αυτός με τρίποντο έκανε το 56-46. Η πολύ καλή άμυνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου οδήγησε στο νέο προβάδισμα των Πειραιωτών.

Το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα κάνοντας το 58-50, στο 32′. Ο Ντίξον με προσωπική ενέργεια έκανε το 60-54 και έδωσε σημαντική ανάσα στην ομάδα του. Τα τρίποντα των Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε έκαναν την ανατροπή και έφεραν την Φενέρμπαχτσε να προηγείται με 4 πόντους (64-60), στο 37′. Ο Πρίντεζης ευστόχησε σε δύο βολές και διαμόρφωσε το τελικό 67-64 το οποίο έδωσε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας απέναντι στους Τούρκους.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε, που τράβηξαν την ομάδα τους επιθετικά, με 27 και 17 πόντους αντίστοιχα, από την άλλη ξεχώρισαν οι Γκριν και Παπανικολάου με 17 και 13 πόντους, με τον δεύτερο να κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο επιθετικά αλλά και αμυντικά.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ταξιδεύει στην Λιθουανία για να αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις σε μία ιδιαίτερα δύσκολη αναμέτρηση. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την “αδιάφορη” Μακάμπι, σε έναν αγώνα που θέλει οπωσδήποτε να πανηγυρίσει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Oύντο 6 (6ρ), Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νούναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8, Ντατόμε 17.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 17, Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 13 (3τρ, 8ρ), Μάντζαρης 6 (6ασ), Λοτζέσκι 4.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/ play outs

Πήρε προβάδισμα ο  Ηρακλής. Δείτε τα αποτελέσματα των play off/ play out. Ο Ηρακλής επικρά…