Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Επικίνδυνη ομάδα η Ζαλγκίρις”

“Επικίνδυνη ομάδα η Ζαλγκίρις”

Γιάννη μου το σουτάκι σου…-Γιώργος Κογκαλίδης

Γιάννη μου το σουτάκι σου…-Γιώργος Κογκαλίδης

Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις (10/02, 21:00), σχολίασε την καλή κατάσταση που βρίσκονται οι Λιθουανοί, ενώ ανέφερε πως πρέπει η ομάδα του να επιβάλλει το ρυθμό της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ:

“Για εμάς σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει το πρέπει, δεν ξεχωρίζουμε κάποιο παιχνίδι. Θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να κάνουμε όσα μας είπαν οι προπονητές μας για να πάρουμε όλα αυτά που θέλουμε”.

Για την ομάδα του Γιασκεβίτσιους: “Είναι σε πολύ καλή περίοδο. Παίζουν ένα μπάσκετ που οφείλεται στην ομαδικότητά τους. Έχουν καλούς αυτοματισμούς, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και παίζουν ο ένας για τον άλλον. Πιστεύω ότι αυτό τους κάνει μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχουμε δει πως έχουν νικήσει σημαντικά παιχνίδια”.

Τέλος δήλωσε: “Πρέπει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούμε στο παρκέ να δείξουμε πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας”.

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πρόσθεσε: “Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις παίζει καλά, βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και κλειδί, όπως σε κάθε αγώνα, θα είναι η άμυνα. Πρέπει να παίξουμε αρχικά καλή άμυνα και μετά καλά στην επίθεση”.

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει καλό μομέντουμ μετά τη νίκη του επί της Ούνικς στο Καζάν: “Νικήσαμε σε ένα παιχνίδι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο και να παλεύουμε για να δείξουμε πως κι εμείς είμαστε σε καλό μομέντουμ”.

Για την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη: “Θα είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για εμάς. Δεν χρειάζεται να πω πόσο σημαντικός είναι για εμάς και όλους τους παίκτες”.

Για το γεμάτο ρόστερ του Ολυμπιακού: “Ολοι βοηθούν την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό που μας κάνει μία καλή ομάδα”.

Για την εμφάνισή του στο ματς με την Ούνικς Καζάν: “Πάντα προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα”.

Για τους ψηλούς της Ζαλγκίρις: “Θα είναι δύσκολο. Εχει καλούς ψηλούς που παίρνουν επιθετικά ριμπάουντ. Θα είναι δύσκολο να τους σταματήσουμε, αλλά έχουν καλούς παίκτες και σε άλλες θέσεις, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…