Κεντρική NBA “Επική” νίκη για το Όρεγκον του Ντόρσεϊ! (vids)
NBA

“Επική” νίκη για το Όρεγκον του Ντόρσεϊ! (vids)

tyler dorsey oregon ducks 4

tyler-dorsey-oregon-ducks

Τι και αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 17 πόντους; Οι Όρεγκον Ντακς βρήκαν τη λύση για μια ακόμη φορά και με νικητήριο τρίποντο από τον Ντίλον Μπρουκς επικράτησαν με 65-68 των Καλιφόρνια Γκόλντεν Μπέαρς, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ τους (25-4 συνολικά, 14-2 στην περιφέρεια της Pac-12).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=j5AKtYk0pjw]

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν κατόρθωσε να συνεχίσει το σερί των δυνατών εμφανίσεων, καθώς περιορίστηκε στους 5 πόντους (1/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές) ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και έκλεψε 2 φορές την μπάλα. Κορυφαίος ήταν φυσικά ο Μπρουκς, με 22 πόντους και 9/18 σουτ, ανάμεσά τους και τo game-winner που έκρινε την αναμέτρηση. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κρις Μπουσέρ, με 18 πόντους, προερχόμενος από τον πάγκο ενώ 13 σημείωσε ο Ντίλαν Ένις.

Το Όρεγκον βρέθηκε πίσω με 17 πόντους στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Εφαρμόζοντας πίεση σε όλο το γήπεδο (full-court press) κατόρθωσαν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί ενώ ανέβασαν τον ρυθμό του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που αρέσκεται σε λίγες κατοχές. Με τη διαφορά στους 10, 4 λεπτά για τη λήξη, οι Ντακς άρχισαν να “πυροβολούν” ασταμάτητα, επιτυγχάνοντας την ολική ανατροπή, η οποία οδήγησε στο απίθανο σουτ του Μπρουκς.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Έλληνα γκαρντ εξακολουθεί να βρίσκεται στο κατόπι του Αριζόνα, με σκοπό την πρωτιά στην Pac-12, η οποία θα τους “χαρίσει” μια καλύτερη θέση στο τελικό τουρνουά του Μαρτίου.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v8leSYgJuJk]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…