Κεντρική NBA Ενδιαφέρον των Τζαζ για επιστροφή του Ντέρον Γουίλιαμς
NBA

Ενδιαφέρον των Τζαζ για επιστροφή του Ντέρον Γουίλιαμς

deron williams dallas

deron-williams-dallas

Οι Γιούτα Τζαζ έχουν δείξει “ζωηρό” ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ντερόν Γουίλιαμς μέσω ανταλλαγής. Τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών του βασικού πόιντ-γκαρντ της ομάδας, Τζορτζ Χιλ (οι Τζαζ έχουν ρεκόρ 23-9 όταν παίζει και 12-13 όταν βρίσκεται εκτός) έχουν ωθήσει τους “μορμόνους” στην αναζήτηση εναλλακτικής λύσης στη θέση “1”, με τον D-Will να είναι ο πρώτος επιλαχών, σύμφωνα με το ESPN.

Ο Γουίλιαμς έχει έναν λόγο παραπάνω να επιστρέψει στη Γιούτα. Πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις επί μία 6ετία με τη φανέλα τους (2005-2011) έχοντας 17,3 πόντους και 9,1 ασίστ σε 439 παιχνίδια μαζί τους. Πλέον, όμως, οι τραυματισμοί κάνουν συχνά την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα να έχει πέσει σημαντικά η αξία του. Δεν παύει φυσικά να είναι ένας αξιόπιστος πόιντ-γκαρντ, με άψογο χειρισμό της μπάλας, εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες και σχετικά καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα (13.1 πόντοι, 6.9 ασίστ φέτος με το Ντάλας).

Στον αντίποδα, οι Μάβερικς έχουν αρκετούς λόγους, ώστε να ανταλλάξουν τον Γουίλιαμς. Οι τρομερές επιδόσεις του undrafted ρούκι, Γιόγκι Φέρελ (14,2 πόντοι, 4,7 ασίστ σε 10 ματς) αλλά και η επικείμενη επιστροφή του Τζέι Τζέι Μπαρέα μετά τον τραυματισμό του, σε συνδυασμό με τον Σεθ Κάρι και τον Ντέβιν Χάρις, φθάνουν και περισσεύουν για να καλυφθεί η “νευραλγική” θέση του πλέι-μέικερ. Ο Γουίλιαμς φαίνεται πως είναι περιττός και με δεδομένο ότι οι επιδόσεις του θα φθίνουν με τον καιρό, μοιάζει να είναι η κατάλληλη ώρα για μια καλή ανταλλαγή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sgo4R_c11Pc]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…