Κεντρική Διεθνή Ένας Έλληνας προπονεί την Εθνική Ιρλανδίας

Ένας Έλληνας προπονεί την Εθνική Ιρλανδίας

ioannis liapakis

ioannis-liapakis

giannis-fyntanisΕίναι προπονητής από το 1999 και αφού πέρασε και από τον πάγκο του Περιστερίου αποκτώντας ευρωπαϊκές παραστάσεις, ο δρόμος του τον έφερε μέχρι την πατρίδα του Riverdance, την Ιρλανδία. Ο λόγος για τον Ιωάννη Λιαπάκη που, πέρα από τη θέση προπονητή στην ομάδα UCD Marian, είναι πλέον και βοηθός προπονητή στην Εθνική Ομάδα των Ανδρών της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν μετακόμισε στον τόπο των Κελτών για οικογενειακούς λόγους και βρίσκεται ήδη στην τέταρτη χρονιά του στην ομάδα του University College του Δουβλίνου, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ιρλανδικού πρωταθλήματος, τη Super League. Τη φετινή σεζόν είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ύστερα από 15 αγωνιστικές, με ρεκόρ 12-3.

Ο ίδιος προσπαθεί να εμφυσήσει την τακτική των pick ‘n’ roll στους παίκτες του κατά το πρότυπο που ακολουθείται κατά κόρον στην Ευρωλίγκα όπως δήλωσε, πρόσφατα, και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Irish Examiner” και, ίσως, να τα καταφέρει τώρα που ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών της Ιρλανδίας, Πιτ Στρίκλαντ, τον επέλεξε ως βοηθό του.

“Ο Ιωάννης είναι ένας από τους πιο σεβαστούς προπονητές στο ιρλανδικό μπάσκετ σήμερα” επεσήμανε ο Στρίκλαντ μιλώντας στην ιστοσελίδα της τοπικής Ομοσπονδίας και συμπλήρωσε: “Θα είναι μία ανεκτίμητη προσθήκη στο επιτελείο της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών καθώς με την οξύνοιά του, τις δεξιότητες και τη διεθνή προοπτική του είναι ένας συνδυασμός στον οποίο θα βασιστούμε για να προετοιμάσουμε άμεσα τους παίκτες μας για το υψηλό επίπεδο. Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με έναν τόσο σεβαστό και ικανό δάσκαλο και προπονητή του μπάσκετ”.

Ο Λιαπάκης, από την πλευρά του, τόνισε: “Είναι σπουδαία τιμή το να είμαι μέρος του επιτελείου της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και να εργάζομαι στο πλευρό του θρυλικού προπονητή, Πιτ Στρίκλαντ. Είναι μία μεγάλη ευθύνη το να εκπροσωπώ την Ιρλανδία και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή Στρίκλαντ και την Ομοσπονδία της Ιρλανδίας που μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι κομμάτι της ομάδας και ανυπομονώ γι’ αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Φυντάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…