Κεντρική NBA Εκτός δράσης μέχρι τα πλέι-οφς ο Λάουρι!
NBA

Εκτός δράσης μέχρι τα πλέι-οφς ο Λάουρι!

lowry game winning shoot cavs

lowry-game winning shoot-cavs

Οι φόβοι των ιθυνόντων του Τορόντο σχετικά με την κατάσταση του Κάιλ Λάουρι επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο σταρ των Ράπτορς θα μείνει μακριά από τα παρκέ τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Απριλίου. Ο τραυματισμός του στον δεξί καρπό θα χρειαστεί εγχείριση, με το χρονοδιάγραμμα της απουσίας του να υπολογίζεται στις 4-5 εβδομάδες, σύμφωνα με τον Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Η ατυχία του Λάουρι είναι ένα μεγάλο “χτύπημα” στις ελπίδες του Τορόντο για πρόκριση στους Τελικούς της Ανατολής. Η ομάδα του Καναδά βρίσκεται στην 3η θέση (ρεκόρ 36-24), 2 νίκες πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς και μισή πάνω από τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς. Ο “άνεμος” αισιοδοξίας που έπνεε στο Τορόντο, μετά την απόκτηση του Σερτζ Ιμπάκα και του Πι Τζέι Τάκερ έχει “κοπάσει”, διότι το κενό του 30χρονου σταρ δεν καλύπτεται εύκολα.

Με τον Λάουρι στο παρκέ, οι Ράπτορς βάζουν 113.2 πόντους ανά 100 κατοχές σε κάθε αγώνα, αριθμός που μειώνεται στο 105.1, όταν κάθεται στον πάγκο. Στην άμυνα, η ομάδα του Καναδά δέχεται 105.1 πόντους ανά 100 κατοχές με τον Λάουρι εντός και 108.6 όταν βρίσκεται εκτός, σύμφωνα με το nba.com. Το impact του είναι ξεκάθαρο, με τους μέσους όρους του να κυμαίνονται στους 22.8 πόντους, τα 4.8 ριμπάουντ και τις 6.8 ασίστ (41,7% στα τρίποντα). Οι οργανωτικές του ικανότητες, ο τρόπος που επιτίθεται μετά από ντρίμπλα και το “θανατηφόρο” τζαμπ-σουτ θα λείψουν ιδιαίτερα, με τον Κόρι Τζόζεφ να αναλαμβάνει τον ρόλο του βασικού “κουμανταδόρου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…