Κεντρική Ασίστ Περαστικός “Δράκος” προ των πυλών

“Δράκος” προ των πυλών

giannakis

giannakis

Γνωριζόμαστε χρόνια και ξέρετε πως είμαι Τύπος που πάω ανάποδα. Όπως πάνε οι άλλοι, εμείς ανάποδα. Δεν φταίω εγώ, πηγαίνω στα καφενεία, ακούω πράγματα και τα μεταφέρω. Περαστικός είμαι και ό,τι μου κάτσει καλά το αναδεικνύω. Τι λένε, λοιπόν, όλοι; Ότι προπονητής της Εθνικής θα είναι ο Δημήτρης Πρίφτης. Αφήστε τους να το λένε. Εγώ λέω τα δικά μου…

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε αποφασίσει να πάρει τον προπονητή του Άρη, από τη στιγμή που έφαγε πόρτα από τον Δημήτρη Ιτούδη. Άλλον του πρότειναν οι συνεργάτες του, αλλά δεν ήθελε να ακούσει το όνομά του. Όχι Γιαννάκης, ακόμα και το… Γιάννης του προκαλούσε ημικρανία.

Όλα αυτά μέχρι την Ξάνθη. Γιατί από τότε που έκανε τη δήλωση – ατόπημα περί “μουσουλμανικής μειονότητας” άρχισε να νιώθει ότι δεν πατά σε στέρεο σανίδι. Τρίζει το έδαφος κι ο “σωλήνας” δεν είναι μαθημένος έτσι. Θέλει να νιώθει ότι πατά και τρέμει η γη. Η ακολουθία των γεγονότων μετά τη δήλωση για την Ξάνθη, σε συνδυασμό με τις εκρηκτικές αντιδράσεις, τον έκαναν να αναθεωρήσει.

Κατάλαβε ότι πλέον δεν είναι “ισχυρός” και ψάχνει τρόπους να το γυρίσει. Ξέρει πως η ασφαλής μέθοδος για να μείνει στο απυρόβλητο είναι να πάει καλά η Εθνική. Και για να το κάνει αυτό πρέπει ή να βρει τον καλύτερο προπονητή, ή να βρει κάποιον που ακόμα και στην αποτυχία θα σηκώσει πάνω του το… φορτίο.

Ο καλύτερος που υπάρχει γι’ αυτόν τον ρόλο είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο “δράκος“, που είναι “πιστός στρατιώτης” της “επίσημης αγαπημένης” περιμένει καρτερικά. Οι συνεργάτες του Βασιλακόπουλου τον… ψήνουν καιρό τώρα. Κι ο πρόεδρος βάζει νερό στο κρασί του και πάει σε… ασφαλή λύση, προκειμένου να αποφύγει να χρεωθεί ενδεχόμενη αποτυχία.

Με τον Γιαννάκη στον πάγκο, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα φταίει ο “δράκος“. Αν πάνε καλά, θα είναι μάγκας ο Βασιλακόπουλος που καταπίεσε το “εγώ” του για να κάνει καλό στην Εθνική. Ασφαλής μέθοδος για να μην μπλέξει σε περιπέτειες, που δεν αντέχει (πλέον).

Αν δεν αλλάξει κάτι, να νιώσει ξανά σίγουρος (μεταξύ μας δεν θα νιώσει ποτέ ξανά τόσο σίγουρος) υποδεχθείτε τον Γιαννάκη στον εθνικό μας πάγκο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…