Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Δεν μαγεύει, αλλά πείθει

Δεν μαγεύει, αλλά πείθει

watters dominic lekavicius

watters-dominic-lekavicius

Γιώργος ΚογκαλίδηςΟ Ολυμπιακός είναι για τα καλά στο κόλπο, όχι μόνο της πρόκρισης, αλλά της κατάκτησης μιας εκ των πρώτων τριών θέσεων. Ειδικά μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Νταρουσάφακα και τη δική του νίκη επί της Ζαλγκίρις, έχει αποκτήσει αέρα, δίχως πάντως να έχει “κλειδώσει” κάτι.

Ο Ολυμπιακός των 11 (κατ’ ουσίαν 10, αφού δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο ο Γιάννης Αθηναίου) παικτών, θα είχε σαφέστατα διαφορετική εικόνα αν έπαιζαν ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Πάτρικ Γιανγκ, καθώς αυτό ειδικά το ματς ήθελε ενέργεια και ρυθμό. Κι οι δυο τους είναι εξαιρετικοί σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα είχε τον Βασίλη Σπανούλη που γύρισε μετά από τραυματισμό και τον Ματ Λοτζέσκι που βελτιώνεται αλλά ακόμα είναι πίσω.

Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και το πολύ έξυπνο στήσιμο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τα πολλά χαμένα αμυντικά και την υποχρέωση να παίξει στο τέμπο που βόλευε τη Ζαλγκίρις, ήταν βέβαιο ότι αφενός δεν θα έπαιρνε χαλαρά τη νίκη, αφετέρου δεν θα μάγευε με την απόδοσή του.

Ο Ολυμπιακός δεν μαγεύει, αλλά πείθει. Η εμφάνισή του, όπως κι οι περισσότερες, ήταν πειστική. Έχει σημεία αναφοράς στην επίθεση, έχει παίκτες που μπορούν για πλάκα να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό πόντων (το έκαναν οι Πρίντεζης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, ενώ οι Ουότερς – Μπιρτς σημείωσαν 8, ο Παπανικολάου 7), παίζει σκληρή άμυνα -σήμα κατατεθέν- έχει σταθερές.

Όσο ο Ντομινίκ Ουότερς λύνεται, τόσο ο Ολυμπιακός θα έχει μια παραπάνω λύση. Ο Αμερικανός δεν ήταν σπουδαίος, αλλά βοήθησε. Χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα από τον Έρικ Γκριν, που πάντως ήταν εκεί στην άμυνα, έστω κι αν χρειάστηκε να το κάνει θυσιάζοντας τον εαυτό του με τα φάουλ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δομές. Έχουν και στοιχεία προς βελτίωση, όπως για παράδειγμα ότι υπάρχουν στιγμές που το “γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο Βασίλης” μοιάζει αναχρονιστικό, όπως για παράδειγμα ότι υπάρχουν στιγμές που η επίθεση είναι στατική. Είναι, όμως, μια από τις ομάδες που βασανίζονται αδιάκοπα από τραυματισμούς και απουσίες και το έχει φέρει σε πέρας.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον την τύχη στα χέρια του. Με σωστή διαχείριση των δύσκολων αγώνων (όπως για παράδειγμα αυτός στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε), αν δεν χάσει από ομάδες της… δεύτερης ζώνης, μπορεί να πάρει την τρίτη θέση. Έχει πετύχει αρκετά, έχει τη δυνατότητα να πάρει το αβαντάζ και να παίξει στο… σπίτι του την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…