Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Δεν ήταν δική μου απόφαση η αποχώρηση του Ουίλιαμς”

“Δεν ήταν δική μου απόφαση η αποχώρηση του Ουίλιαμς”

aek 3

aek-yuri-zdovc

Στην αποχώρηση του Τζαουάντ Ουίλιαμς στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, έπειτα από τη δύσκολη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα, τονίζοντας πως δεν ήταν δική του απόφαση να αποχωρήσει από την “Ένωση” ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ.

“Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Έχουν πολύ καλή ομάδα. Περιμέναμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω και τους παίκτες μας, αφού παρά τα λάθη που κάναμε, βρήκαν την δύναμη να γυρίσουν το ματς και να κερδίσουν το ματς. Μας βοήθησε και ο κόσμος μας”, ανέφερε αρχικά ο Σλοβένος τεχνικός και συνέχισε:

Για την αποχώρηση του Τζαουάντ Ουίλιαμς τόνισε: “Δεν ήταν δική μου απόφαση. Πρώτα από όλα να πως θέλω να ευχαριστήσω τον Τζαουάντ. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη του μοντέρνου παίκτη, αυτού που θέλω. Έπαιζε δυνατά, έκανε τα φάουλ που έπρεπε, πάσαρε σωστά, έπαιζε για την ομάδα. Κάποια στιγμή τα πράγματα δεν πάνε καλά στη ζωή. Ευχαριστώ την διοίκηση και τους συμπαίκτες του, που τον βοήθησαν όλον αυτόν τον καιρό. Του εύχομαι καλή τύχη, τον εκτιμώ πάρα πολύ.

Δεν είμαι όμως το κατάλληλο πρόσωπο να απαντήσω στο γιατί έπρεπε να φύγει τόσο νωρίς. Έπρεπε πάντως να δηλωθεί άμεσα στην ομάδα της Ρέτζιο Εμίλια. Γι’ αυτό έφυγε”.

Σχετικά με το αν ήταν δική του απόφαση, ο Σλοβένος κόουτς συμπλήρωσε: “Ήταν δική μου επιλογή. Πήρα το ρίσκο, γιατί και ο Μαυροειδής δεν ήταν σε κατάσταση να μας βοηθήσει. Ο προπονητής είναι πάντα στην θέση του, για να διορθώσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Είχαμε τραυματισμούς, θα πρέπει όμως να παλέψουμε να κερδίσουμε τα επόμενα ματς, που δεν είναι εύκολα”.

Για την θετική απόδοση του ΜακΓκραθ και τη μεταγραφή του Νιούλεϊ: “Πρώτα από όλα πρέπει να τον δω. Να τελειώσει η μεταγραφή. Έχει κάποια διαδικαστικά. Ο Ντόνι έχει παίξει στην Ελλάδα. Είναι έμπειρος. Είναι καλός φίλος με τον Βασιλειάδη και τον Δέδα και αμέσως μας βοήθησε. Ελπίζω να μας βοηθήσει άμεσα και ο Νιούλεϊ. Θεωρητικά ταιριάζει πολύ, αλλά πρέπει να τον δούμε πως θα μπει και στα συστήματα και την χημεία μας».

Για την εμφάνιση του Ελόνου: “Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Είναι δύσκολο όταν παίζεις οργανωμένο μπάσκετ, με πολλούς κανόνες. Δεν διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλά. Παίζει με το ένστικτο. Δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις από τέτοιους παίκτες. Στο τέλος μας βοήθησε πάρα πολύ. Το σουτ από μέση απόσταση δεν είναι τυχαίο. Προπονείται πολύ και σουτάρει πολύ. Οπότε δεν θα του πω να μην σουτάρει στα ματς, αφού δουλεύει. Έδειξε δύο πρόσωπα. Ξέρω ότι ζητάω πολλά πράγματα”.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…