Κεντρική NBA Comeback στις νίκες για Μιλγουόκι και Γιάννη! (vids)

Comeback στις νίκες για Μιλγουόκι και Γιάννη! (vids)

giannis

giannis antetokounmpo

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονταν σε μια πρωτοφανή αγωνιστική πτώση, καταγράφοντας 11 ήττες στα τελευταία 13 ματς, με αρκετές εξ αυτών να προέρχονται από ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Η ανάγκη για μια δυνατή νίκη απέναντι σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο είχε γίνει επιτακτική. Και τελικά, τα “ελάφια” τα κατάφεραν χθες το βράδυ, παίρνοντας ένα πολύ σπουδαίο διπλό στην έδρα των Ιντιάνα Πέισερς, με 100-116! Πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος “γέμισε” την στατιστική του γραμμή.

Ο “Greek freak” συμπεριφέρθηκε σαν γνήσιος πλέι-μέικερ στο παιχνίδι αυτό, δημιουργώντας συνεχώς τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι συμπαίκτες του να βρίσκουν τα κατάλληλα σουτ. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 2 τάπες σε 34 λεπτά συμμετοχής, “αγγίζοντας” το τριπλ-νταμπλ. Έκανε καταπληκτική δουλειά στην εύρεση των αμαρκάριστων σουτέρ, με πάσες μετά το pick-n-pop, με split-outs αλλά και στην αδύνατη πλευρά, με την περιφερειακή άμυνα των Πέισερς να μην κατορθώνει να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτά. Όσον αφορά το εκτελεστικό κομμάτι είχε μόλις 4/9 σουτ αλλά και 12/14 βολές, φθείροντας συνεχώς τους παίκτες της Ιντιάνα, όπως ακριβώς και στο προχθεσινό παιχνίδι εναντίον των Λέικερς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V0j1yVhkB9o]

Το απόλυτο “κλειδί” της αναμέτρησης δεν ήταν άλλο από τα σουτ 3 πόντων. Οι Μπακς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 17/31(!), ποσοστό της τάξεως του 54,8%. Οι ευέλικτες πεντάδες που χρησιμοποίησε ο Τζέισον Κιντ αποδείχθηκαν “λαχείο”, με τον Μίρζα Τελέτοβιτς (5/9 τρίποντα) και τον Θον Μέικερ (3/5 τρίποντα) να “ανοίγουν” το γήπεδο από τις θέσεις των ψηλών. Ο Τόνι Σνελ έπαιξε και αυτός καθοριστικό ρόλο (4/5 τρίποντα), με τους Μπακς να κυκλοφορούν την μπάλα με πολύ πιο μεγάλη άνεση από ότι συνήθως, με τα 28 εκ των 35 εύστοχων σουτ τους εντός πεδιάς να προέρχονται από ασίστ!

Το Μιλγουόκι δεν έχασε ξανά το προβάδισμα από τα μέσα της 1ης περιόδου και μετά, με τη δυστοκία του Πολ Τζορτζ (13 πόντοι, 4/11 σουτ) να δυσκολεύει πολύ τους Πέισερς στο να μείνουν ανταγωνιστικοί. Από τα τέλη του 3ου δωδεκαλέπτου και έπειτα, η απόσταση των δύο ομάδων μονιμοποιήθηκε σε διψήφια επίπεδα μέχρι την τελική επικράτηση της “αρμάδας” του Γιάννη, η οποία επανέρχεται ξανά σε τροχιά διεκδίκησης της πρόκρισης στα πλέι-οφς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l7FOpzP3sBY]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα των «ερυθρόλευκων»

Εκτός για τον Ολυμπιακό οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης. Ώρα πλ…