Κεντρική Basket League Άρης “Ανυπομονούμε για τον τελικό, θα δώσουμε μάχη…”

“Ανυπομονούμε για τον τελικό, θα δώσουμε μάχη…”

priftis

priftisΤην Παρασκευή κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου από πλευράς Άρη μίλησαν οι Δημήτρης Πρίφτης και Σπύρος Μούρτος. Ο Ελληνας κόουτς είπε:

“Είναι επιτυχία που είμαστε στον τελικό. Ανυπομονούμε να παίξουμε αύριο. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας, ίσως είναι μια από τις καλύτερες ευρωπαικές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Εχει καλό ρόστερ, έναν έμπειρο προπονητή… Ξέρουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Για τον Παναθηναικό είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για εμάς είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει την διαφορά δυναμικότητας αλλά και την δίψα που έχουμε αύριο. Θα παλέξουμε και θα δώσουμε μάχη”.

Για το τι πρέπει να γίνει για να μην υπάρχουν… παρατράγουδα σε ένα τέτοιο μεγάλο ματς: “Θα ήταν καλό να μην υπάρχουν νεκρές ζώνες αλλά αυτό είναι ανέφικτο. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα. Από το Υπουργείο μέχρι την Ομοσπονδία. Σίγουρα έχει να κάνει και με τα μέτρα και το πόσο τηρούνται”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στον τελικό: “Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε διάφορα πράγματα. Να μην δώσουμε δικαιώματα στον αντίπαλο να τιμωρηθούμε. Σε αυτά τα ματς η βάση είναι να έχεις μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, να είσαι πιεστικός… Τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνει μια ομάδα. Παίζει ρόλο η τακτική αλλά πρέπει να έχεις και τα βασικά στοιχεία”.

Μούρτος: “Θα τα δώσουμε όλα, υπάρχει δίψα…”

Ο Σπύρος Μούρτος τόνισε: “Ελπίζω να γίνει ένας ωραίος τελικός. Στο μυαλό μας υπάρχει δίψα και ευκαιρία. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα για τον τίτλο”.

Για το ότι είχε παίξει ξανά σε τελικό απέναντι στον Παναθηναικό: “Είχαμε αποκλειστικά Ελληνες με 1-2 χρόνια στην Α1. Τώρα είναι διαφορετικά. Τώρα είναι στο γήπεδο μας, όχι στην Κρήτη. Εχουμε πιο δυνατή ομάδα, έχουμε περισσότερες πιθανότητες διεκδίκησης…”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αλλαγή ώρας στον 5ο τελικό

Στις 13:30 αντί για τις 15:00 θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο 5ος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό…