Κεντρική NBA Αναλυτικά το “παζάρι” των ανταλλαγών στο NBA
NBA

Αναλυτικά το “παζάρι” των ανταλλαγών στο NBA

taj gibson chicago bulls

taj-gibson-chicago-bulls

Η προθεσμία των ανταλλαγών στο NBA (trade deadline) έληξε πριν από μερικά λεπτά με αρκετές, ενδιαφέρουσες κινήσεις να λαμβάνουν χώρα. Μπορεί οι “βόμβες” που προσδοκούσαν οι φίλοι του “μαγικού κόσμου” να μην εξερράγησαν (Τζίμι Μπάτλερ, Πολ Τζορτζ, Καρμέλο Άντονι, Ντέρικ Ρόουζ) αλλά οι τελευταίες ώρες επεφύλαξαν κάμποσες εκπλήξεις και ανατροπές.

Στην πιο σπουδαία κίνηση της ημέρας, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ενισχύθηκαν σημαντικά, αποκτώντας τους Ταζ Γκίμπσον και Νταγκ ΜακΝτέρμοτ από τους Σικάγο Μπουλς, δίνοντας ως αντάλλαγμα τους Κάμερον ΠέινΓιόφρι Λοβρέν και Άντονι Μόροου. Ακόμη, η “αρμάδα” του Ράσελ Γουέστμπρουκ πήρε και ένα ντραφτ πικ 2ου γύρου (2018), όντας με διαφορά η πιο κερδισμένη ομάδα της ημέρας.

Ο Γκίμπσον, ο οποίος αποχώρησε από τους “ταύρους” μετά από 8,5 σεζόν, θα δώσει μια νέα πνοή στη θέση “4”, έχοντας 11.6 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά αγώνα φέτος. Ο δυναμικός τρόπος παιχνιδιού του αναμένεται να ταιριάξει στον χαρακτήρα της ομάδας, ενισχύοντας σημαντικά τη φροντ-λάιν. Από την άλλη, ο ΜακΝτέρμοτ θα δώσει σπουδαίες λύσεις στην “αχίλλειο πτέρνα” της ομάδας: το μακρινό σουτ. Σουτάρει με 37,6% από το τρίποντο φέτος και θα βοηθήσει σημαντικά στο να βελτιωθεί το spacing της ομάδας.

Στην 2η κορυφαία ανταλλαγή της ημέρας, οι Φιλαδέλφια 76ερς αποφάσισαν να στείλουν τον Νέρλενς Νοέλ στους Ντάλας Μάβερικς, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τους Άντριου Μπόγκουτ, Τζάστιν Άντερσον και ένα ντραφτ πικ 1ου γύρου (το οποίο θα μετατραπεί σε δύο ντραφτ πικς δευτέρου γύρου, αν δεν κληρωθεί στις πρώτες 18 θέσεις της επερχόμενης λοταρίας). Με δεδομένο όμως ότι οι Σίξερς δεν επιθυμούσαν να κρατήσουν τον Μπόγκουτ αναζήτησαν υποψήφιες ομάδες προς ανταλλαγή. Εφόσον δεν βρέθηκε κάποια διαθέσιμη, ο Αυστραλός σέντερ αναμένεται να αποδεσμευτεί, μένοντας ελεύθερος.

Dallas center Andrew Bogut will go to the 76ers in the Noel trade too, league source tells @TheVertical.

— Adrian Wojnarowski (@WojVerticalNBA) 23 Φεβρουαρίου 2017

Παρότι οι φήμες είχαν “οργιάσει” σχετικά με ενδεχόμενη μετακίνηση του Τζαλίλ Όκαφορ (τον οποίο προσπάθησαν να ανταλλάξουν μέχρι την τελευταία στιγμή), η Φιλαδέλφια αποφάσισε να “ξεφορτωθεί” τον Νοέλ, ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα συμπεριφοράς ενώ δεν φαινόταν να ταιριάζει αγωνιστικά με τον σταρ της ομάδας, Τζοέλ Εμπίιντ.

Στο Ντάλας, ο Νοέλ θα αποτελέσει τον απόλυτο “άρχοντα”, σε ό,τι αφορά την προστασία του καλαθιού (rim protection), έχοντας βασικό και αναντικατάστατο ρόλο. Από την άλλη, οι Σίξερς συνέχισαν τη… συλλογή από ντραφτ πικς ενόψει της μελλοντικής στελέχωσης της ομάδας.

Στους Τορόντο Ράπτορς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πι Τζέι Τάκερ, με τον πρώην παίκτη του Άρη να επιστρέφει στην ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του στο NBA. Ως αντάλλαγμα, οι Φοίνιξ Σανς έλαβαν τον Τζάρεντ Σάλιντζερ καθώς και δύο ντραφτ πικς 2ου γύρου. Ο Τάκερ θα συμβάλλει τα μέγιστα στον ανασταλτικό τομέα, όντας εκ των καλυτέρων αμυντικών στη θέση “3”, βοηθώντας τους Ράπτορς να διεκδικήσουν μια θέση στους Τελικούς.

Προς αντικατάστασή του, οι Σανς απέκτησαν τον Μάικ Σκοτ από τους Ατλάντα Χοκς, δίχως μάλιστα να “σπαταλήσουν” κάποιον παίκτη ή κάποια επιλογή στο ντραφτ.

Σε μια είδηση με “ελληνικό” ενδιαφέρον, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έστειλαν τον Ρόι Χίμπερτ στους Ντένβερ Νάγκετς, με τον θηριώδη σέντερ να μην προλαβαίνει να αγωνιστεί σε κάποιο παιχνίδι με τα “ελάφια”. Ως αντάλλαγμα έλαβαν ένα ντραφτ-πικ 2ου γύρου.

Σε μια κίνηση μικρότερου βεληνεκούς, ο Κέι Τζέι ΜακΝτάνιελς “μετακόμισε” στο Μπρούκλιν, μετά τον πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στους Χιούστον Ρόκετς. Τέλος, οι “ρουκέτες” αντάλλαξαν και τον Τάιλερ Ένις με τον Μαρσέλο Χουέρτας των Λέικερς, αν και ο Βραζιλιάνος πλέι-μέικερ δεν προβλέπεται να μείνει στην ομάδα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…