Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Τρίκαλα 87-82

ΑΕΚ – Τρίκαλα 87-82

aek

aek

Την επική ανατροπή από το -14 πραγματοποίησε η ΑΕΚ, η οποία παρόλο που δεν εντυπωσίασε πήρε τη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα με 87-82 και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παρκέ. Ο Κώστας Βασιλειάδης έκανε το 7-5 και ο Ελονού με τη σειρά του το 9-5 έπειτα από ασίστ του Ρόκο Λένι Ούκιτς, για να έρθουν τα Τρίκαλα και να πάρουν αρχικά προβάδισμα 2 πόντων με ένα σερί 6-0, το οποίο κι επέκτειναν σε 8-0, αναγκάζοντας τον Γιούρι Ζντοβτς να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έδειξε ουσιαστικά με το… καλημέρα ότι δεν αστειεύεται και ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να φύγει με το διπλό από το “Νίκος Γκάλης”. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιστροφές της “Ένωσης” και ανέβασαν τη διαφορά στο +7, προτού έρθει ο Ντόνι ΜακΓκραθ με τον Σάκοτα, πάρουν το “όπλο” τους και “τρέξουν” ένα σερί 10-2, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +1 (21-20).

Η ΑΕΚ είχε βρει -επιθετικά- τον εαυτό της, ωστόσο ο Λίποβι όντας “ζεστός” κρατούσε κοντά στο σκορ τους Τρικαλινούς (25-25), ενώ οι Τσαγκαράκης και Σάκοτα με τη σειρά τους έκαναν το 28-28.

Ο Τσαγκαράκης ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Τρικάλων και υψώνοντας στον Μπιρούτα για alley oop κάρφωμα, οι δυο τους πρόσφεραν τη φάση της βραδιάς, με τον Έλληνα γκαρντ να πετυχαίνει στη συνέχεια δύσκολο λέι απ και να “γράφει” το +8 (28-36) για τους “μπλε”.

Στα επόμενα λεπτά, τα Τρίκαλα παρέμειναν τρομερά συγκεντρωμένα στο πλάνο παιχνιδιού τους, ενώ με εξαιρετική άμυνα και σουτ από τα 6 μέτρα του Λίποβι, το +10 ήταν γεγονός για τους παίκτες του Καστρίτη (32-42), παρόλο που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το διψήφιο προβάδισμα, αφού Ντίξον (με τρίποντο) και Λαρεντζάκης ήταν υπεύθυνοι για το 37-42, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Τσαγκαράκης συνέχισε την εκπληκτική του παρουσία, αφού βγαίνοντας από τα σκριν “όπλισε” κι “εκτέλεσε” από τα 7.30 μέτρα, κάνοντας το 37-45. Η ΑΕΚ μείωσε σε 40-45 με δίποντο του Σάκοτα και 1/2 βολές του Μαυροειδή, αλλά ο Άγγελος Τσαγκαράκης -και πάλι- με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έβαλε… κακό μπελά στην ομάδα του Σλοβένου τεχνικού, ο οποίος και με αφορμή το λάθος των παικτών του που είχε ως αποτέλεσμα το κάρφωμα του Μπιρούτα, δεν άργησε να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και σωστές επιλογές, δίνοντας το δικαίωμα στην εξαιρετική ομάδα των Τρικάλων να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +14 στα μέσα της τρίτης περιόδου κι ενώ ο Ζντοβτς προσπαθούσε να βρει τη λύση ούτως ώστε να “ξαναμπούν” οι παίκτες του στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ναι μεν πίεσαν στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ο Εζιούκου με δίποντο έκανε το 51-62 με 10′ να απομένουν για το φινάλε.

Στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο, η “Ένωση” προσπαθούσε μετά μανίας να φέρει τούμπα το ματς, ενώ ο αρχηγός της, Σάκοτα, με τρίποντη βόμβα μείωσε στους 10, για να έρθει ο ύψους 1.83, Κάφεϊ, και με δύσκολο λέι άπ να κάνει το 60-72.

Από εκεί κι έπειτα, οι “κιτρινόμαυροι” “μπλόκαραν” το παιχνίδι των Τρικάλων. Ο Ντούσαν Σάκοτα “βομβάρδισε” το αντίπαλο καλάθι και οι “μπλε” έχασαν τελείως τη συγκέντρωσή τους. Η ομάδα του Ζντοβτς είχε επιστρέψει, αλλά δεν είχε ολοκληρώσει την ανατροπή της, λόγω του ότι ο Μπάρλοου με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 82-82 βάζοντας “φωτιά” στο ματς, και κάπου εκεί φάνηκε η ποιότητα του Ρόκο Λένι Ούκιτς, αφού ο Κροάτης γκαρντ ευστόχησε πίσω από τα 6.75, έκανε  το 85-82 και “καθάρισε” την υπόθεση νίκη, με το “παιχνίδι” των βολών εν τέλει να μην ευνοεί τα Τρίκαλα.

Tα δεκάλεπτα: 21-20, 37-42, 51-62, 87-82.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 8 (2), ΜακΓκράθ 14 (2), Ελονού 14, Σάκοτα 25 (3), Βασιλειάδης 6, Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 6 (1), Λαρεντζάκης 8 (1), Μαυροειδής 1, Τσαλμπούρης 3.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Λίποβι 14 (1), Εζιούκου 2, Μπιρούτα 15, Τσαγκαράκης 16 (4), Πουλιανίτης 6, Μπάρλοου 18 (3), Καλογιαννίδης, Χότον 5, Βαρυτιμιάδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…