Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Κύμη 71-65

ΑΕΚ – Κύμη 71-65

aek omadiki 2

aek-omadiki-2

Αν και ζορίστηκε, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη επί της πολύ καλής Κύμης με 71-65 στο κλειστό του “Νίκος Γκάλης”, χάρη σε τρίποντο-μαχαιριά του Ντόνι ΜακΓκράθ, 25 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +6 και “καθαρίζοντας” ουσιαστικά τη νίκη της “Ένωσης”.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και πλέον κοιτάει το ματς της επόμενης εβδομάδας κόντρα στα Τρίκαλα.

Η Κύμη ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι κυρίως στα αμυντικά της καθήκοντα, ενώ με τον Σχίζα να μπαίνει “ζεστός” στο παρκέ, πήρε προβάδισμα 5 πόντων (10-5), αναγκάζοντας τον Γιούρι Ζντοβτς να καλέσει άμεσα τάιμ-άουτ.

Ο γκαρντ της Κύμης συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία, όταν μαζί με τον Δημήτρη Σταμάτη, εκτόξευσαν πολύ γρήγορα τη διαφορά στο +9, προτού ο Ντάνιελ Όρτον ανεβάσει το προβάδισμα για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (7-17).

Η ΑΕΚ ναι μεν άρχισε να μειώνει σε 16-21 έπειτα από καλάθι του Ελόνου και του Ντίξον, ωστόσο η Κύμη με συγκέντρωση στο παιχνίδι της και λέι απ του Σταμάτη, κρατούσε σταθερά το προβάδισμα μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, προτού έρθει ο τραυματισμός του Σταύρου Σχίζα, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο κορυφαίος των “μπλε” και αλλάξει τα δεδομένα.

Ύστερα ο Βασιλειάδης με δύσκολο τρίποντο και 2/2 βολές έφερε μετά από πολλή ώρα το ματς στα ίσα και ο Ντίξον με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έβαλε μπροστά την ΑΕΚ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (35-35)

Η Κύμη είχε μπει για τα καλά στη “μάχη” της νίκης, καθότι δεν άφηνε την ΑΕΚ να ξεφύγει στο σκορ και με συνέπεια στο παιχνίδι της φρόντισε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο ούσα στο +1 (48-49).

Το παιχνίδι παρέμενε ντέρμπι, καθώς μόλις οι γηπεδούχοι θέλησαν να “ξεφύγουν” στο σκορ με δίποντο του Ντίξον (66-58), η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου με έναν εξαιρετικό, Δημήτρη Σταμάτη, φρόντισε να… ζορίσει ακόμη περισσότερο την “Ένωση”, μειώνοντας σε 68-65. Εκεί, όμως, “μίλησε” ο Ντόνι ΜακΓκραθ με ένα δύσκολο τρίποντο 25 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, “σκότωσε” τους φιλοξενούμενους και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με το τελικό 71-65.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 35-35, 48-49, 71-65.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 8, ΜακΓκράθ 3 (1), Ελονού 7, Σάκοτα 20, Βασιλειάδης 11 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 13 (1), Λαρεντζάκης 6 (1), Ουίλιαμς 3 (1), Τσαλμπούρης.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Σχίζας 11 (1), Σιγκούνας 8 (2), Τσούπκοβιτς 5 (1), Κατράνας, Τζόλος, Κουκουλάς 7, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 18 (1), Πάλμπλαντ 1, Όρτον 15.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…