Κεντρική NBA NCAA 100 σερί νίκες; Και όμως γίνεται! (vid)

100 σερί νίκες; Και όμως γίνεται! (vid)

connecticut ncaa women

connecticut-ncaa-women

Η επίτευξη 100 σερί νικών σε οποιοδήποτε σπορ φαντάζει ως κάτι το ουτοπικό και απίθανο, πέρα από κάθε φαντασία. Και όμως, η γυναικεία ομάδα των Κονέκτικατ Χάσκις κατάφερε να κάνει τα αδύνατα δυνατά, επικρατώντας του Σάουθ Καρολάινα με 66-55 και φθάνοντας τον μαγικό αριθμό 100, σε ένα από τα πιο απίθανα “ράλι” στην ιστορία!

Οι Χάσκις μετρούν ήδη 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα, έχοντας ήδη κτίσει μια πρωτοφανή “δυναστεία” στο γυναικείο κολεγιακό μπάσκετ, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Η τελευταία φορά που το Κονέκτικατ ηττήθηκε ήταν στις 17 Νοεμβρίου του 2014, σε ένα ματς εναντίον του Στάνφορντ. Στις 14 Ιανουαρίου 2017, οι Χάσκις έφθασαν τις 91 συνεχόμενες επιτυχίες, καταρρίπτοντας το δικό τους ρεκόρ, από τη διετία 2010-2012 και σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, το ρεκόρ μπορεί να επεκταθεί έως τις 113 νίκες, μέχρι το τέλος της χρονιάς!

“Αρχιτέκτονας” της προσπάθειας αυτής είναι φυσικά ο θρυλικός κόουτς, Τζίνο Οριέμα. Πρόκειται για τον κορυφαίο προπονητή γυναικείου μπάσκετ στον πλανήτη, έχοντας κατακτήσει 11 πρωταθλήματα NCAA, 7 φορές τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, 43 τίτλους Περιφέρειας, καθώς και 5 χρυσά μετάλλια με την Εθνική των ΗΠΑ, της οποίας είναι κόουτς τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται στο Κονέκτικατ από το 1985, έχοντας οδηγήσει το θρυλικό κολέγιο σε 6 αήττητες σεζόν, με τον Κόμπι Μπράιαντ να δίνει συγχαρητήρια στον 62χρονο προπονητή, μέσω ανάρτησής του στο twitter.

Δείτε παρακάτω τα highlights από τον χθεσινό, ιστορικό αγώνα των Χάσκις, ο οποίος σηματοδότησε την 100η συνεχόμενη νίκη της ομάδας!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=n27utGg7jh4]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…