Κεντρική NBA Το “έπος” του Τζέιμς Χάρντεν! (vid)
NBA

Το “έπος” του Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

james harden1

james harden

Ο Τζέιμς Χάρντεν ξεπερνάει κάθε προσδοκία φέτος, όντας το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο του MVP. Λίγοι άνθρωποι θα περίμεναν ότι θα τον δούμε να πετυχαίνει τριπλ-νταμπλ, βάζοντας 50 πόντους, πόσο μάλλον 2 φορές. Μετά την Πρωτοχρονιά λοιπόν, το έκανε και χθες, στη νίκη των Ρόκετς μέσα στη Φιλαδέλφια.

51 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 16/28 σουτ, 13/14 βολές. Αδιανόητοι αριθμοί, πέρα από κάθε φαντασία. Η ικανότητά του στο πικ-εν-ρολ, σε καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός, αλλά και η συχνότητα που κερδίζει φάουλ, τον καθιστούν ως το μεγαλύτερο επιθετικό “υπερόπλο” του πλανήτη. Ο Μάικ Ντ’Αντόνι του έχει δώσει πλήρη ελευθερία, αφήνοντας το “κουμάντο” της επίθεσης στα δικά του χέρια. Σε συνδυασμό με τους δεκάδες σουτέρ που τον πλαισιώνουν, βελτιώνονται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκει συνεχώς διαδρόμους προς το καλάθι ή ελεύθερους σουτέρ. Οι Ρόκετς είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα του πρωταθλήματος, με ρεκόρ 34-15, αποδίδοντας το πιο ελκυστικό και θελκτικό στυλ μπάσκετ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wo7hTQ2jvmY]

Με την επίδοση αυτή, ο Χάρντεν δημιούργησε μια πλειάδα ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, με δύο τριπλ-νταμπλ σε μία σεζόν, τα οποία περιλαμβάνουν 50άρες. Σκόραρε ή έδωσε ασίστ στους 80 από τους 123 πόντους των Ρόκετς ενώ ήταν το 5ο τριπλ-νταμπλ για φέτος, στο οποίο σκόραρε τουλάχιστον 40 πόντους, ισοφαρίζοντας την επίδοση του μυθικού Όσκαρ Ρόμπερτσον, από τη σεζόν 1963-64. Τέλος, ήταν το 14ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος, όσα δηλαδή πέτυχε ο μέγιστος Χακίμ Ολάζουον σε όλη την καριέρα του!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…