Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στην κορυφαία πεντάδα ο Καλαϊτζάκης

Στην κορυφαία πεντάδα ο Καλαϊτζάκης

kalaitzakis 1

kalaitzakis

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις υποχρεώσεις του στο Adidas Next Gen της Βαρκελώνης χωρίς να πανηγυρίσει τη νίκη, όμως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης κατάφερε να ξεχωρίσει και να βρεθεί στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Ο νεαρός γκαρντ έκανε τη διαφορά για τους πράσινους στο πρώτο τουρνουά που έκανε η Ευρωλίγκα για φέτος και ήταν απολαυστικός. Πιο συγκεκριμένα σε 3 αγώνες είχε 15 πόντους με 45.5% στα δίποντα, 42.1% στα τρίποντα, 4.7 ριμπάουντ και 3.3 κλεψίματα σε 29’33” συμμετοχής κατά μέσο όρο και έτσι κέρδισε με το σπαθί του τη διάκριση στη κορυφαία πεντάδα. Οι άλλοι 4 ήταν οι Τόνι Νάκιτς (Τσεντεβίτα), Πάμπλο Φοντανέτ (Οσπιταλέτ), Σέρχι Μαρτίνεθ (Μπαρτσελόνα) και Πέδρο Μπάρος (Μπανταλόνα).

Στο τελικό της διοργάνωσης βρέθηκαν η Μπαρτσελόνα και η Μπανταλόνα, με τους Καταλανούς να επικρατούν εύκολα με 74-58 και να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση του Adidas Next Gen που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, την περίοδο του Final Four.

Εκτός του Καλαϊτζάκη ξεχώρισαν και ο Άλφης Πιλάβιος που είχε 11.3 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Κώστας Κουφόπουλος με 10 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3.3 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Ο δεύτερος πήρε μέρος και στο διαγωνισμό των τριπόντων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…