Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ρίβερς στο eBasket.gr: “Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από το παρκέ”

Ρίβερς στο eBasket.gr: “Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από το παρκέ”

rivers 3

rivers

Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ σημείωσε 27 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Λίγη ώρα μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα των “ερυθρολεύκων”, το οποίο σηματοδότησε και το τέλος του νικηφόρου σερί (6-0) του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, ο 30χρονος άσος εξήγησε στο eBasket.gr τι άλλαξαν στο παιχνίδι τους οι “πράσινοι” και κατάφεραν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΣΕΦ, στην παρουσία του στο “τριφύλλι” και στο ερχόμενο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη.

rivers2

“Ήταν η πρώτη μας φετινή νίκη επί του Ολυμπιακού. Μετά από τρεις σερί ήττες (σ.σ. μία για το πρωτάθλημα και δύο στην Ευρωλίγκα), καταφέραμε και κερδίσαμε τον μεγάλο μας αντίπαλο και προκριθήκαμε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου και θα διεκδικήσουμε το πρώτο μας τρόπαιο”, τόνισε αρχικά ο Ρίβερς κι εξήγησε τους λόγους που η ομάδα του έφτασε στη νίκη.

“Δεν θα αναφερθώ στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όπου ήμασταν τελείως διαφορετική ομάδα. Θα μιλήσω μόνο για τα δύο παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Θεωρώ πως ήμασταν τελείως διαφορετικοί σ’ αυτό το παιχνίδι. Προσεγγίσαμε διαφορετικά τον αγώνα. Είχαμε πάθος και περηφάνια. Σχεδόν σε κάθε φάση δείξαμε πως το θέλαμε περισσότερο από τον αντίπαλό μας. Παίξαμε καλύτερη άμυνα, ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή μας και δεν χάσαμε τη ψυχραιμία μας σε κανένα σημείο του αγώνα, ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο. Κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, βρήκαμε ελεύθερα σουτ και πήραμε τη νίκη”.

rivers

Όσο για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΣΕΦ, σχολίασε: “Έχω αγωνιστεί ξανά στο ΣΕΦ. Γνώριζα ότι το κλίμα θα είναι εχθρικό, μιας κι αντιπαλότητα των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Ήξερα ότι θα μας έβριζαν και θα μας αποδοκίμαζαν, αλλά ήμουν προετοιμασμένος. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από το παρκέ. Εγώ έχω το μυαλό μου μόνο στο παιχνίδι κι έτσι δεν επηρεάζομαι από τις φωνές του κόσμου”.

rivers-pao

Για τις εξαιρετικές προσωπικές του εμφανίσεις, τόνισε: “Παίζουμε στον Παναθηναϊκό και πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι. Αγωνιζόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να τα δίνουμε όλα γι’ αυτή. Δίνω ό,τι έχω και οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πάρα πολύ. Κάνω το παιχνίδι μου και μου βγαίνει. Μακάρι να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου, όσο περισσότερο μπορώ. Στόχος, βέβαια, είναι να κερδίζει η ομάδα, όχι να παίζω εγώ καλά. Αν μπορεί να συνδυαστεί η νίκη με μία καλή μου εμφάνιση, τότε είναι ιδανικό για μένα.

kc-rivers

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει πολύ χρόνο να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μιας και το βεβαρημένο πρόγραμμα της δεν επιτρέπει χορούς… και πανηγύρια. Την Πέμπτη (19/1), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, με τον Κέι Σι Ρίβερς να δίνει το σύνθημα της νίκης.

“Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς είναι πολύ ισχυρή ομάδα, αγωνίζεται στην έδρα της κι έχεις τους ίδιους στόχους με μας. Πάμε για τη νίκη, ώστε να ανέβουμε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία. Το έργο μας θα είναι σίγουρα δύσκολο. Πρέπει να ξεκουραστούμε για λίγο και να συγκεντρωθούμε στο ματς της Πέμπτης”.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…