Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας – Παναθηναϊκός 69-72

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 69-72

pao

pao

Ο Προμηθέας κοίταξε στα μάτια στον Παναθηναϊκό, έφτασε μία ανάσα από το να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, ωστόσο “λύγισε” στο φινάλε. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε εκτός έδρας των Πατρινών με 72-69 κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη συντριβή από τη Φενέρμπαχτσε.

Το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κούραση του “τριφυλλιού”, το οποίο αγωνίστηκε και χωρίς την Κρις Σίνγκλετον, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα έπαθε “μπλακ άουτ”. Ο Παναθηναϊκός, παρά τη δεύτερη σερί κάκιστη εμφάνισή του, γλίτωσε το κάζο στην Πάτρα κι ανέβηκε στο 12-2, μία βδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Νίκος Γκάλης”. Από την πλευρά τους, οι Πατρινοί υποχώρησαν στο 5-9, αλλά κέρδισαν τις εντυπώσεις, δείχνοντας πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους, με τους Νίκο Παππά (14π.) και Μάικ Τζέιμς (13π.) να τον ακολουθούν στο σκοράρισμα. Από πλευράς Προμηθέα, ξεχώρισαν οι Φαγιέ (17π.) και Γκίκας (14π.). Να σημειωθεί πως ο Κίκι Κλαρκ αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο.

Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε το προβάδισμα εξαρχής κι έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι μέχρι και το 35′ (64-57). Κάπου εκεί οι Πατρινοί άρχισαν να μένουν από δυνάμεις, ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές για να πάρει το παιχνίδι κι έκανε την ανατροπή στο φινάλε. Ο Νίκος Παππάς και ο Μάικ Τζέιμς ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του “τριφυλλιού” στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Οι δύο γκαρντ του “τριφυλλιού” (με γκολ-φάουλ και τρίποντο) έφεραν  το παιχνίδι στα ίσια (66-66, 37′)! Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τον Αμερικανό άσο με κάρφωμα να χαρίζει το προβάδισμα (66-68) στου “πράσινους”.

Ο Γκίκας έγραψε με μεγάλο τρίποντο το 69-68 (38:36′), με τον Τζέιμς να κάνει το 69-70! Ο Παπαντωνίου έκανε λάθος, ο Παππάς έκανε το 69-72 με 2/2 βολές, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Ο Γκίκας έκανε νέο λάθος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-33, 54-49, 69-72.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
: Κλαρκ 12 (2), Φαγιέ 17 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 8 (1), Μουρ 8, Γκίκας 14 (4 τρίπ., 7 ριμπ.), Γράβας, Τόντιτς 4, Σαρικόπουλος, Παπαντωνίου 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ρίβερς 5 (1), Φώτσης 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 20 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Καλάθης, Τζέιμς 13 (1), Μποχωρίδης, Παππάς 14 (1), Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 2, Τζεντίλε 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…