Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Πατρινός” και επίσημα ο Παπαντωνίου

“Πατρινός” και επίσημα ο Παπαντωνίου

aek nontas papantoniou nodas

aek-nontas-papantoniou-nodas

Στον Προμηθέα Πατρών θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νώντας Παναντωνίου. Το Ebasket.gr σας είχε ενημερώσει από το πρωί (διαβάστε εδώ) για το φλερτ τον δύο πλευρών που τελικά κατέληξε σε “γάμο”.

Πατρινοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του 27χρονου πλέι μέικερ, προκειμένου να τους ενισχύσει στη φετινή τους προσπάθεια για την παραμονή στην Βasket League.

Aναλυτικά:

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Προμηθέα, ανακοινώθηκε η απόκτηση του Νώντα Παπαντωνίου. Ο 27χρονος πλέι μέικερ μέχρι πριν από λίγες ημέρες αγωνιζόταν στην ισπανική Γέιδα (Α2 Ισπανίας). Ο ύψος 1,90μ. παίκτης θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα (19/01) στην Πάτρα. Στην Ελλάδα ο Παπαντωνίου έχει αγωνιστεί σε Μαρούσι, ΑΕΚ, Ηλυσιακό, Περιστέρι και Κολοσσό Ρόδου.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στο “Δημήτρης Τόφαλος” η συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (21/01, 19:15) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League.

“Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και για τους παίκτες και για την ομάδα μου. Παίζοντας με μια ομάδα της Ευρωλίγκας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πού βρισκόμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε ξεκάθαρο στόχο και με στοιχεία την ομαδικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την άμυνα θα δώσουμε τη μάχη μας. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε και το πρόβλημα σε διάρκεια απόδοσης-καθαρού μυαλού και στα 40’ των αγώνων μας”, ανέφερε αρχικά ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Σχολιάζοντας τον αντίπαλο, συμπλήρωσε: “Ο Παναθηναϊκός φέτος άλλαξε φιλοσοφία. Έχει στις τάξεις του έμπειρους παίκτες και δοκιμασμένο προπονητή, ειδικά σε καταστάσεις μισού γηπέδου. Η πληρότητά του έχει να κάνει με την πιεστική του άμυνα, με το παιχνίδι του στο μισό γήπεδο και με την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο αντίπαλός μας διαθέτει παίκτες που διαβάζουν τις φάσεις και δημιουργούν στο ένας εναντίον ενός. Η μόνη μάχη που δίνει ο Παναθηναϊκός είναι να είναι σταθερός στους στόχους του. Κόντρα στον Ολυμπιακό άγγιξε το τέλειο”.

Αναφέρθηκε και στο απαιτητικό πρόγραμμα του Προμηθέα Πατρών, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, εξηγώντας: “Ο επόμενος μήνας περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Υπό αυτήν την έννοια το παιχνίδι του Σαββάτου (01/01) είναι  σημαντικό για τη συνέχεια. Δεν θα αφήσουμε καμία φάση χαμένη. Πιστεύω ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε γιορτινή ατμόσφαιρα, κάτι, άλλωστε, που συμβαίνει πάντα στα παιχνίδια του Προμηθέα.

Δώσαμε δύο φιλικά παιχνίδια με τον Κόροιβο, έγιναν και κάποιες εξετάσεις στους παίκτες. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε 100% έτοιμοι αγωνιστικά, όμως είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Θεωρώ ότι η προσθήκη του Νώντα Παπαντωνίου θα μας δώσει ενέργεια και θα μας βοηθήσει και σε παιχνίδια και σε αγώνες, καλύπτοντας και τυχόν τραυματισμούς των Κλαρκ και Γκίκα».

Δηλώσεις έκανε και ο Τζόρνταν Ντίκερσον: “Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Έχω δει παιχνίδια του και στην Α1 και στην Ευρωλίγκα και ανυπομονώ να παίξω αντίπαλος με παίκτες όπως ο Μπουρούσης και ο Σίνγκλετον.

Μου αρέσει πολύ ο Καλάθης. Έχουμε δουλέψει σκληρά το τελευταίο διάστημα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρω ότι το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο και αυτό μου αρέσει πολύ. Προσωπικά, νιώθω πολύ όμορφα στην Πάτρα και είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους τους για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…