Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Παναθηναϊκός για μια ζωή”

“Παναθηναϊκός για μια ζωή”

gabriel3

gabriel3

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο “Νίκος Γκάλης” του Ολυμπιακού (30/01) με 7259, για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Κένι Γκάμπριελ να δηλώνει ότι η νίκη αυτή θα ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδα τους, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την επιθυμία του να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα των “πρασίνων“.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κένι Γκάμπριελ στο ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο Sport:
“Μπαίνοντας στο παρκέ σε ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να είχε μαχητής. Αν σταματήσεις να μάχεσαι θα βρεθείς στην πλευρά των ηττημένων. Απόψε ήμασταν σαν μία ομάδα πολεμιστών, που δεν κουράστηκε και πάλευε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Μπορεί να μην μπήκαμε σωστά στην πρώτη περίοδο και να είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά η επίθεση πήρε μπροστά μέσα από την άμυνα μας και στη δεύτερη περίοδο δεν άργησε να έρθει η ανατροπή. Ωστόσο, πέρα από την ψυχολογική ενίσχυση, η αποψινή επιτυχία δεν σημαίνει τίποτα. Άλλωστε τον Ολυμπιακό θα τον βρούμε και πάλι στο δρόμο μας και συγκεκριμένα στα πλέι οφ, εκεί όπου θα κριθούν όλα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό σε πρωτάθλημα και Euroleague, ενώ δεν πρέπει να αψηφήσουμε τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.”

Οιπράσινοιευστόχησαν εχθές το βράδυ σε 12 τρίποντα, ενώ τελείωσαν την αναμέτρηση με ρεκόρ σε κλεψίματα (10 έναντι 0 του Ολυμπιακού). Τελικά που κρίθηκε το παιχνίδι από τα 6.75 ή από την πίεση στην άμυνα από την πρώτη “ερυθρόλευκηπάσα;
“Απόψε είχαμε τεράστια αυτοπεποίθηση. Σουτάραμε με όρεξη, πετύχαμε σπουδαία μακρινά σουτ, ενώ δώσαμε την ψυχή μας σε άμυνα και ριμπάουντ. Τρέχαμε σε κάθε φάση. Πήραμε το momentum. Θέλαμε να παίξουμε επιθετική άμυνα και το πετύχαμε. Αγωνιστήκαμε στο όριο του φάουλ και τα 10 κλεψίματα που είχαμε ήταν απόρροια της αμυντικής μας προσήλωσης.”

Το συμβόλαιο του Γκάμπριελ ολοκληρώνεται με τη λήξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, η προσφορά του στην ομάδα έχει κάνει τον πράσινο κόσμο να τον αγκαλιάσει, με τον ίδιο να μη διστάζει να εκφράζει την επιθυμία του.
“Έχω γίνει ένα με τον Παναθηναϊκό κόσμο. Αν με θέλουν θα μείνω εδώ για πάντα. Η ατμόσφαιρα είναι τέλεια, ο κόσμος φανταστικός. Εν ολίγοις είμαι “Panathinaikos for life” (σ.σ. Παναθηναϊκός για μία ζωή).”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…