Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπάμπεργκ 83-77

Ολυμπιακός – Μπάμπεργκ 83-77

olympiacos baberg

olympiacos-baberg

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό. Ύστερα από την απρόσμενη ήττα στο Μιλάνο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε εντός έδρας της Μπάμπεργκ με 83-77 κι έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση μίας εκ τω τεσσάρων πρώτων προνομιούχων θέσεων της κατάταξης που χαρίζουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβηκαν στο 14-6, με τους Γερμανούς να υποχωρούν στο 7-13 και να χάνουν κάθε επαφή με την πρώτη οκτάδα. Υπενθυμίζεται οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ηττηθεί τρεις σερί φορές από τους πρωταθλητές Γερμανίας, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη ρεβάνς, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κεμ Μπιρτς.

Ο Καναδός σέντερ έβαλε τους αντίπαλους ψηλούς στα καλάθια, κυριάρχησε στους αιθέρες, ενώ ήταν αυτός που πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν οι Γερμανοί έκαναν την αντεπίθεση τους, κάνοντας ντέρμπι το παιχνίδι. Μέτρησε 15 πόντους και 14 ριμπάουντ, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ (είχε 13 μέχρι πρότινος) και ράνκινγκ (27 βαθμούς συγκέντρωσε, με την προηγούμενη καλύτερη του επίδοση να είναι οι 24 βαθμοί).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αντικατέστησε τον τραυματία Γιώργο Πρίντεζη στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μπαίνει με το μαχαίρι… στα δόντια και να προηγείται με 13-5 στο 6′, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ και τον Κώστα Παπανικολάου. Τη σκυτάλη πήρε ο Σπανούλης, ο οποίος ανέβασε τη διαφορά στο +13 (24-11) με τέσσερις σερί πόντους. Ο Ντάριους Μίλερ διαμόρφωσε το 24-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο τον Ντομινίκ Ουότερς, με τον Αμερικανό γκαρντ να πετυχαίνει 4 σερί πόντους και να ανεβάσει τη διαφορά στο +11 (30-19 στο 13′). Η Μπάμπεργκ έριξε τη διαφορά στους 7 πόντους (37-30 στο 18′), με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τους “ερυθρόλευκους” μπροστά στο σκορ με 41-32.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, με την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη να μην φαίνεται μιας και οι Παπαπέτρου-Αγραβάνης έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Ο Λοτζέσκι μπήκε στην εξίσωση του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 15 πόντους (49-34 στο 22′). Ο Νίκος Ζήσης και ο Νίκολο Μέλι, πάντως, δεν είχαν διάθεση να πετάξουν λευκή πετσέτα, με τους Γερμανούς να μειώνουν στους 7 πόντους (57-50 στο 27′), έχοντας για πρωταγωνιστές τον Έλληνα γκαρντ και τον Ιταλό φόργουορντ. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε και πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 9 πόντους (65-56), με την Μπάμπεργκ να αδυνατεί να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 7 πόντους.

Οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά στην τέταρτη περίοδο και βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια, κατάφεραν να μπουν για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 3 πόντους (69-66) με τρίποντο του Μέλι, πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, ωστόσο ο Ολυμπιακός και για την ακρίβεια ο Κεμ Μπιρτς δεν είχε όρεξη για αστεία. Ο Καναδός σέντερ έκανε τα πάντα στο παρκέ, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, κατέβασε αμυντικά κι επιθετικά ριμπάουντ, ενώ κάρφωσε ουκ ολίγες φορές, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 77-69 στο 38′ και να “καθαρίζει” την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-32, 65-56, 83-77.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 15 (14 ριμπ.), Γιανγκ, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 15, Ουότερς 7, Αγραβάνης 3, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12 (1), Μάντζαρης 6 (2), Λοτζέσκι 13 (1).
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 12, Μέλι 14 (1), Ζήσης 13, Στάιγκερ, Τάις 2, Λο 2, Στρέλνιεκς 12 (2), Βερεμεένκο 3, Μίλερ 13 (1), ΜακΝιλ, Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των playoffs / play out

Το «εισιτήριο» για το Final Four πήρε ο Μίλων. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμ…