Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Όλοι μας λένε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό”

“Όλοι μας λένε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό”

papapetrou

papapetrou

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό Superfoods, για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αναφέρεται στην αναμέτρηση του ΣΕΦ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο blog που διατηρεί στην Ευρωλίγκα:

“Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με 10-5, που είναι καλό ρεκόρ και μας φέρνει στη δεύτερη θέση. Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ, αλλά είμαστε ικανοποιημένη με την πορεία μας. Θα πρέπει, όμως, να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι για να γινόμαστε καλύτεροι.  Προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη επί μιας δυνατής ομάδας, της Φενέρμπαχτσε. Παίξαμε καλά για τριάντα λεπτά, αλλά χαλαρώσαμε υπερβολικά στη συνέχεια κι όταν αυτό συμβαίνει απέναντι σε τέτοιες ομάδες μπορεί να γίνουν άσχημα πράγματα. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ. Ο Σπανούλης πέτυχε ένα καθοριστικό καλάθι στο τέλος. Όλοι ξέρουν πως η μπάλα θα πάει σε αυτόν, αλλά πάντα μπορεί να σκοράρει ή να δημιουργεί για τους άλλους. Είναι αστείο, γιατί λίγο πριν είχε στείλει την μπάλα μόνο στο ταμπλό. Πήραμε ένα καλό μάθημα από το ματς αυτό.

Τώρα, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και υπάρχει ήδη sold out. Είμαστε ενθουσιασμένοι, αυτά τα ματς είναι πάντα μεγάλα για την Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα θα είναι τρελή. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Η ιστορία αυτής της μάχης κάνει το ματς αυτό ξεχωριστό, γιατί αυτές οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Τζεντίλε κι εμείς το Γουότερς, που είναι μια καλή προσθήκη. Χρειαζόμασταν έναν τέτοιον παίκτη μετά τον τραυματισμό του Χάκετ. Ελπίζω να έχουμε μαζί μας το Σπανούλη, ο Πρίντεζης είναι υγιής και οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ματς. Κάθε χρόνο οι δύο ομάδες παίζουν πολλές φορές, ακόμα και δέκα. Έτσι συνηθίζεις αυτά τα ματς. Είναι θέμα καρδιάς και διάθεσης, ειδικά για τους Έλληνες παίκτες που ξέρουν την αντιπαλότητα των δύο ομάδων. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε και πρέπει να φροντίσουμε την ίδια νοοτροπία να έχουν οι άλλοι παίκτες καταλαβαίνοντας τη σημασία του αγώνα.

Ο κόσμος μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε μας ζητούσε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο γίνεται και όταν τους συναντάς έξω. Δεν σου λένε «καλή χρονιά», αλλά «νικήστε τον Παναθηναϊκό». Ο κόσμος μας θέλει αυτή τη νίκη και αυτή θα τους δώσει μια χαρά. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους, λοιπόν. Ο κόσμος προτιμάει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό από την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επιπλέον, θέλουμε τη νίκη για να φθάσουμε στο 2-0 απέναντί τους και να έχουμε πλεονέκτημα σε ισοβαθμίες.

Στις αποστολές παίζουμε συχνά «Mario Kart». Έχουμε κάνει ομάδες. Η δική μου δεν είναι καλή και για αυτό χάνω. Παίζω με το Λοτζέσκι, τον Αγραβάνη κα το Μάντζαρη, ενώ στην άλλη ομάδα είναι ο Παπανικολάου, ο Γιανγκ, ο Μπιρτς και ο φυσιοθεραπευτής μας. Σε αυτό το παιχνίδι εάν ένας είναι κακός παίρνει στο λαιμό του όλη την ομάδα. Δεν είμαι εγώ, πάντως, ο κακός στην ομάδα μας, αλλά δεν θα σας πω ποιος είναι.  Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανταγωνιστικός έως τώρα, αλλά κανένας τίτλος δεν κερδίζεται το Δεκέμβριο. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και υγιείς, όλα θα είναι πιο εύκολα. Για εμάς το 2016 ήταν καλό γιατί πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν τα πήγαμε καλά στην Ευρωλίγκα. Φέτος έχουμε την ευκαιρία να αντιδράσουμε. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας βοηθήσει. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…