Κεντρική Basket League Κύμη Ο Μόργκαν, ο Ομπάμα και η Κύμη

Ο Μόργκαν, ο Ομπάμα και η Κύμη

jordan morgan

jordan-morgan

sotiris-charalampopoulosΘα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρότυπο ανθρώπου καθώς συνδύασε με εξαιρετικό τρόπο τις αθλητικές επιδόσεις, τις σπουδές αλλά και την κοινωνική προσφορά. Ο λόγος για τον Τζόρνταν Μόργκαν, τον πάουερ φόργουορντ της Κύμης, που έφτασε να λάβει μέχρι και συγχαρητήρια επιστολή από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Για τη ζωή του Μόργκαν, που πέτυχε 29 πόντους στο σημερινό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, λίγα είναι γνωστά. Έχει γεννηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 1991 στην αεροπορική βάση Σκοτ στο Ιλινόις και -επί της ουσίας- φέρει το επίθετο του πατριού του, Τζιμ, με τον οποίο η μητέρα του, Μέρεντιθ, παντρεύτηκε όταν ο Τζόρνταν ήταν 9 ετών. Το μονοπάτι, όμως, ήταν στρωμένο με πορτοκαλί χρώμα.

Η εντυπωσιακή πορεία στο κολέγιο

jordan-morgan-michigan

Με 142 παιχνίδια στο ενεργητικό του, ο Μόργκαν έγραψε το όνομά του στην ιστορία του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν καθώς είναι τα περισσότερα στα οποία έχει αγωνιστεί σπουδαστής του ιδρύματος, τι κι αν η αφετηρία της κολεγιακής διαδρομής δεν ήταν ιδανική αφού, την πρώτη χρονιά, ένας τραυματισμός στο πόδι τον εμπόδισε να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα.

Τη δεύτερη χρονιά, ο ρόλος του ήταν περιορισμένος με αποτέλεσμα οι γονείς του να επέμβουν μιλώντας με το προπονητικό επιτελείο του Πανεπιστημίου και η απάντηση ήταν αφοπλιστική: “Θα έρθει η ώρα του!“. Και ήρθε, στο Final Four του 2013 όταν οδήγησε το Μίσιγκαν στον τελικό για τον εθνικό τίτλο κόντρα στο Λούισβιλ, για πρώτη φορά ύστερα από είκοσι χρόνια.

Ο Μόργκαν ήταν παρών και στις τέσσερις συμμετοχές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στην τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος ενώ κατέκτησε δύο φορές (2012, 2014) τον τίτλο “Big Ten Conference“, με ρεκόρ 13-5 και 15-3, αντίστοιχα.

Το ποσοστό ευστοχίας του στα δίποντα αγγίζει το 63,1% και είναι το υψηλότερο του Πανεπιστημίου του ενώ απέσπασε και ατομικές διακρίσεις όπως το ότι συμπεριελήφθη στην καλύτερη αμυντική ομάδα του “Big Ten Conference” το 2013.

Τα πτυχία και τα συγχαρητήρια του Ομπάμα

jordan-morgan-michigan-02

Εκτός παρκέ, ο Τζόρνταν Μόργκαν έχει πτυχίο στη Βιομηχανία-Μηχανολογία και μεταπτυχιακό στη Μηχανική έχοντας αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, με κυριότερη αυτήν της επιλογής του στην κοινότητα “Order of Angell“.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, λάτρης του μπάσκετ, όταν επισκέφθηκε το Μίσιγκαν, το 2014, είχε κάνει ειδική μνεία στον παίκτη: “Θέλω να συγχαρώ τον Τζόρνταν για το ότι έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια στο Μϊσιγκαν στην ιστορία και όχι μόνο πήρε πτυχίο στη Μηχανολογία, αλλά παρακολουθεί και μεταπτυχιακό”.

“Είναι τρελό, δεν συμβαίνει στον καθέναν”, είχε πει ο Τζόρνταν, μέχρι που έλαβε και συγχαρητήρια επιστολή από τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, την οποία και “τιτίβισε”.

Η επιστολή έγραφε:

“Αγαπητέ Τζόρνταν,
Είμαι ευτυχής να σε συγχαίρω κι εγώ, μαζί με την οικογένειά σου και τους φίλους σου, για την αποφοίτησή σου.

Το πτυχίο σου αντιπροσωπεύει χρόνια αδιάκοπης και ακούραστης μελέτης και μία βαθιά δέσμευση στο πάθος σου. Το επίτευγμά σου ας σου φέρει όχι μόνο φοβερή περηφάνια, αλλά και μία ισχυρή αίσθηση ευθύνης. Ως μέλος μίας κορυφαίας κοινότητας ακαδημαϊκών και ηγετών, το Έθνος μας προσμένει από εσένα να συμβάλλει εντός και πέρα του τομέα σου και να επεκτείνεις τη γνώση του κόσμου μας.

Στην Αμερική, είσαι ο συγγραφέας της μοίρας σου κι αυτό το κατόρθωμα είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Στα χρόνια που θα έλθουν, ελπίζω να αναλάβεις το χρέος της βελτίωσης της κοινότητάς σου, της υπηρέτησης της χώρας μας και να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για την επόμενη γενιά.

Σε συγχαίρω και σου δίνω τις καλύτερες ευχές μου για όλες τις μελλοντικές σου προσπάθειες.

Με ειλικρίνεια,
Μπαράκ Ομπάμα

Ο Τζόρνταν, εν τέλει, αφού περιπλανήθηκε στην Ευρώπη και, δη, στην Ιταλία και στη Γαλλία, έφτασε και στη χώρα μας και ανήκει στο δυναμικό της Κύμης.

Η κοινωνική προσφορά

jordan-morgan-foundation

“Η αποστολή μας είναι να πληροφορήσουμε, να εμπνεύσουμε, και να ενδυναμώσουμε ακαδημαϊκά τη νεολαία που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και είναι υποεξυπηρετούμενη”. Με αυτά τα λόγια, ο Τζόρνταν Μόργκαν καλωσορίζει τον επισκέπτη του στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Jordan Morgan Foundation.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…