Κεντρική NBA Ο Μπλέντσο “μάγεψε” στο Τορόντο! (vids)

Ο Μπλέντσο “μάγεψε” στο Τορόντο! (vids)

bledsoe

bledsoe

Με τον Έρικ Μπλέντσο να πραγματοποιεί την κορυφαία “παράσταση” της ζωής του, οι Φοίνιξ Σανς “άλωσαν” το Τορόντο, επικρατώντας με 102-115 των Ράπτορς. Η ομάδα του Καναδά, υποχρεώθηκε στην 3η σερί ήττα της, νιώθοντας πλέον πιο έντονα, την “ανάσα” των Μπόστον Σέλτικς, στη “μάχη” για την 2η θέση στην Ανατολική Περιφέρεια.

Mπακς ή Ρόκετς στην μεταξύ τους “μάχη”; Ποντάρετε τα παιχνίδια του NBA στις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr που προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα να παίξουν δωρεάν Free Quiz (έχοντας την προοπτική κερδών)!

Ο “πυραυλοκίνητος” γκαρντ των Σανς, έκανε απίθανα πράγματα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας, με 40 πόντους, ενώ είχε ακόμη 6 ριμπάουντ, 13 ασίστ, με 11/17 σουτ και 14/14 βολές! Έκανε θραύση ως χειριστής της μπάλας στο πικ-εν-ρολ, τελειώνοντας τις φάσεις με όλους τους τρόπους: σουτ από μέση και μακρινή απόσταση (4/7), δύσκολα floaters πάνω από υψωμένα χέρια αμυντικών, αλλά και λέι-απ, προλαβαίνοντας τους πάντες. Μάλιστα, η επίδοσή του, είχε ιστορικές προεκτάσεις, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης του Φοίνιξ, μετά τον Στιβ Νας, το 2006, ο οποίος σημείωσε τουλάχιστον 40 πόντους και μοίρασε τουλάχιστον 10 ασίστ!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sA04gYw5UIg]

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι, καθώς, από τα μέσα της 1ης περιόδου, μέχρι τα πρώτα λεπτά της 4ης, η διαφορά δεν ξέφυγε ποτέ πάνω από τους 7 πόντους. Με τους Ράπτορς να βασίζονται στις αγαπημένες τους συνεργασίες, προκειμένου να απελευθερωθούν οι Ντεμάρ Ντερόζαν και Κάιλ Λάουρι (37 πόντοι συνολικά, με μόλις 11/34 σουτ), αλλά και με τη συνδρομή του Γιόνας Βαλαντσιούνας κάτω από τα δύο καλάθια (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ), το Τορόντο κρατούσε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα, όμως, το τελευταίο δωδεκάλεπτο, έμελλε να φέρει την καταστροφή…

Οι Ράπτορς προηγήθηκαν με 90-82, 11 λεπτά πριν τη λήξη, όμως, αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που θα χαμογελούσαν. Οι Σανς, με “όπλο” την πεντάδα με 3 “κοντούς” (Μπλέντσο, Μπούκερ, Νάιτ) έθεσαν ανυπέρβλητα προβλήματα, ανεβάζοντας το ρυθμό και βελτιώνοντας τις αποστάσεις στην επίθεση. Με τη βοήθεια του Τάισον Τσάντλερ (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και με τον Μπλέντσο να “καθαρίζει” το ματς στα τελευταία λεπτά, οι Σανς (18-33 το επιμέρους σερί της 4ης περιόδου) “απέδρασαν” από τον Καναδά, στη μεγαλύτερη νίκη τους στη σεζόν!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3tqmyIb4tdc]

Στα υπόλοιπα ματς, οι Λέικερς “έγραψαν” την πιο “σκοτεινή” σελίδα στη μακρά ιστορία τους, χάνοντας με 49(!) πόντους από τους Μάβερικς, η οποία είναι η πιο βαριά ήττα που έχουν υποστεί ποτέ. Οι Γουόριορς, με 19/42 τρίποντα, πάτησαν “γκάζι” στο 2ο ημίχρονο και επικράτησαν των Μάτζικ, ενώ, σε ένα ζευγάρι, το οποίο θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, οι Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Νάγκετς, με τον Τάουνς να κυριαρχεί απόλυτα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xl-qU1IohcA]

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (22/1)

  • Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Ορλάντο Μάτζικ 118-98 (Κάρι 27, Τόμπσον 21 / Πέιτον 23, Μπιγιόμπο 12 [14 ριμπάουντ] )
  • Λος Άντζελες Λέικερς – Ντάλας Μάβερικς 73-122 (Γουίλιαμς 15, Κλάρκσον 10 / Κάρι 19, Άντερσον 14)
  • Φοίνιξ Σανς – Τορόντο Ράπτορς 115-103 (Μπλέντσο 40 [13 ασίστ], Μπούκερ 20 / Ντερόζαν 22, Βαλαντσιούνας 16)
  • Ντένβερ Νάγκετς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 108-111 (Χάρις 22, Γιόκιτς 18 / Τάουνς 32, Γουίγκινς 24)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…