Κεντρική NBA Ο απίθανος Νίκολα Γιόκιτς! (vid)
NBA

Ο απίθανος Νίκολα Γιόκιτς! (vid)

jokic

 

jokic

Μπορεί να είναι 22 ετών και να βρίσκεται μόλις στη 2η σεζόν του στο NBA. Διαθέτει όμως ένα τρομερό πακέτο ικανοτήτων, το οποίο σπάνια συναντά κανείς. Είναι ο φοβερός Νίκολα Γιόκιτς, με τον “Joker” να σημειώνει νέο ρεκόρ καριέρας απέναντι στους Μάτζικ χθες, με 30 πόντους, καθώς και 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, με 13/19 σουτ!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bo6CEUXmoYA]

Ο Σέρβος σέντερ, θεωρείται ήδη ο καλύτερος παίκτης στο ρόστερ των Ντένβερ Νάγκετς, παρουσιάζοντας πρωτοφανή ωριμότητα, στις αποφάσεις του πάνω στο παρκέ. Τα τελειώματά του κοντά στο καλάθι, χαρακτηρίζονται από υψηλή δεξιοτεχνία, ενώ σουτάρει αξιοπρεπέστατα από τη γραμμή του τριπόντου (36,4% φέτος). Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού του, το οποίο έχει τρελάνει τους πάντες φέτος: οι πάσες του.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι, ο τρόπος που βλέπει το γήπεδο, το timing, η ταχύτητα, ακόμη και τα φάλτσα που δίνει στη μπάλα, κάθε φορά που πασάρει, θυμίζουν σε μέγιστο βαθμό τους Βλάντε Ντίβατς και Άρβιντας Σαμπόνις. Είτε από το λόου ποστ, είτε από την κορυφή, ακόμη και κατεβάζοντας τη μπάλα στον αιφνιδιασμό, πασάρει πάντοτε στη σωστή κατεύθυνση, με κάθε πιθανό τρόπο. Έχει 4 ασίστ ανά αγώνα φέτος, οι οποίες ταιριάζουν ιδανικά στους 13,8 πόντους του και τα 8 ριμπάουντ του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1DHo_wG2YQk]

Είναι φανερό πως οι συμπαίκτες του έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι, κάθε φορά που έχει τη μπάλα ο Γιόκιτς, πρέπει να κόψουν προς το καλάθι, καθώς είναι σίγουρο πως, σε περίπτωση που είναι ελεύθεροι, θα υποδεχθούν τη μπάλα στο σωστό σημείο, ώστε να σκοράρουν. Οι ικανότητές του έχουν γίνει πλέον κατανοητές στην πλειοψηφία των φανς του ΝΒΑ, με τον Γιόκιτς να αποδεικνύει πως είναι ακόμη ένα σπάνιο “διαμάντι” στη θέση του σέντερ, ανήκοντας στην ίδια κατηγορία με τους Καρλ-Άντονι Τάουνς, Κρίσταπς Πορζίνγκις, Μάιλς Τέρνερ, αλλά και τον Άντονι Ντέιβις. Είναι δεδομένο ότι το μέλλον των Νάγκετς φαίνεται αρκετά αισιόδοξο, με τον “Joker” στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pjW1ILaU5Y4]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …