Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Μοναδικό συναίσθημα το γεμάτο ΣΕΦ”

“Μοναδικό συναίσθημα το γεμάτο ΣΕΦ”

papapetrou 1

papapetrou

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν το βαρόμετρο του μεγάλου ντέρμπι και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε τη παρουσία του κόσμου αλλά και την νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ:

Για το άκουσμα του ονόματος του από την κερκίδα: “Αυτό είναι κάτι μοναδικό. Ευχαριστώ τον κόσμο, πάντα με στηρίζει και στα δύσκολα. Έχω πάρει αγάπη. Η νίκη είναι ομαδική. Εγώ απλά ήμουν σε καλή μέρα, έδωσα το κάτι παραπάνω στο τέλος. Είναι ομαδική νίκη, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους”.

Για τους τραυματισμούς των “ερυθρολεύκων”: “«Είχαμε προβλήματα. Ο Βασίλης έκανε 1,5 προπόνηση για να παίξει. Ο Γιώργος το ίδιο, δεν είχαν ρυθμό. Ο Ουότερς είναι καινούργιος, ήταν δύσκολο να ενταχθεί τόσο γρήγορα. Ο κόουτς επέμενε πως το ματς θα κριθεί στην καρδιά και στη θέληση. Ήμασταν προετοιμασμένοι να βγάλουμε… καρδιά στο γήπεδο και αυτό φάνηκε”.

Για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού: “Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα εκτός από μερικά κενά διαστήματα στο 2ο δεκάλεπτο. Δεχθήκαμε πολλούς πόντους από δύο παίκτες, άλλοι δεν μπήκαν στο παιχνίδι. Δεν ήταν επιλογή. Και ο Ρίβερς και ο Τζέιμς έβαλαν δύσκολα καλάθια και βρήκαν ρυθμό. Έτσι είναι το μπάσκετ. Ήμασταν καλοί εκεί που έπρεπε. Η άμυνα στο τέλος μας έδωσε εύκολα καλάθια”.

Για την περιφέρεια του αντιπάλου: “«Πάντα υπάρχει πλάνο από τους προπονητές. Το πλάνο μας ήταν πολύ σωστό, το εκτελέσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Μείναμε με αυτό και το κάναμε πολύ καλά”.

Για την αλλαγή θέσης και τον Κώστα Παπανικολάου: “Το σημαντικό είναι να είσαι στο γήπεδο, είναι δύσκολο να είσαι στον πάγκο. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Έχω μεγαλώσει και έχω παίξει σε μια θέση, τώρα παίζω κάτι άλλο. Θέλω να προσφέρω. Ο Κώστας έχει ανεβάσει την απόδοσή του κατακόρυφα και βοηθάει σε πράγματα που δεν γράφει η στατιστική. Εκπροσωπεί το τι σημαίνει η ομάδα του Ολυμπιακού”.

Για τις δύο ευρωπαϊκές νίκες επί του αιωνίου αντιπάλου: ” Είναι μακρύς ο δρόμος. Μόλις ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος. Αν χαλαρώσουμε μπορεί να βρεθούμε από 2οι στο να παίζουμε αν μπούμε στα πλέι οφ. Έχουμε κάνει 1-2 ήττες εκτός προγράμματος, αλλά και μεγάλες νίκες. Είμαστε χαρούμενοι. Η συνέχεια είναι πιο σημαντική”.

Για το πλεονέκτημα έδρας: ” Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει τι ώθηση παίρνουμε από το κοινό μας. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, είναι μοναδικό συναίσθημα. Θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε το πλεονέκτημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…