Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Με προβληματίζει ότι δεν είμαστε ομαδικοί”

“Με προβληματίζει ότι δεν είμαστε ομαδικοί”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα απέναντι στον Παναθηναϊκό σχολίασε την κακή επιθετική λειτουργία της ομάδας του τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

“Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που προερχόταν από τρεις σερί ήττες και έψαχνε τον τρόπο να επιστρέψει στις νίκες. Τον διευκολύναμε παίζοντας πολύ κακό επιθετικό μπάσκετ και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και πολύ κακό αμυντικό μπάσκετ. Εκεί, ο Παναθηναϊκός πήρε τη διαφορά για να τη διατηρήσει. Στο τέλος, η ομάδα αντέδρασε αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το λογικό στο μπάσκετ. Βρήκαμε σουτ που δεν τα βρήκαμε σε όλο τον αγώνα. Έπρεπε να πηγαίνουμε από επίθεση σε επίθεση. Υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο που αναπτύσσεται η ομάδα και σίγουρα χρειάζονται να καταλάβουν οι παίκτες τους ρόλους τους για να τους εφαρμόσουν όσο το δυνατόν καλύτερα”.

Για τον προβληματισμό του για την επίθεση: “Δεν μπορώ να πω ότι είναι από την προσθήκη παίκτη. Προβληματίζει ότι δεν είμαστε τόσο ομαδικοί. Δεν κάνουμε τις προσπάθειες που θέλει η ομάδα”.

Για τα επερχόμενα παιχνίδια του Champions League: “Είναι παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Ελπίζουμε να είμαστε σε καλύτερη μέρα επιθετικά και να πάρουμε τη νίκη”.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Τέιλορ: “Ήταν επιλογή σήμερα, να μην τον χρησιμοποιήσω. Δώσαμε περισσότερο χρόνο στον Μαργαρίτη που θέλουμε να μπει σε περισσότερα αγωνιστικά πλαίσια. Να βελτιώσει τις ανάσες του μέσα στο γήπεδο, γιατί τον χρειαζόμαστε πολύ στα δύσκολα παιχνίδια με την εμπειρία του. Όλοι οι παίκτες χρειάζονται. Σήμερα έτσι όπως ήταν το παιχνίδι, χρησιμοποιήσαμε τον Μαργαρίτη περισσότερο. Ίσως ο Τέιλορ να μην παίζει στο χρόνο που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο χρόνος θα δείξει…”.

Για τον ΜακΦάντεν: “Θέλουμε σίγουρα να έχει καλύτερη αγωνιστική παρουσία, όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά να εκμεταλλευτεί και τα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Σήμερα, είχαμε μόνο πέντε ασίστ κάτι που δείχνει την όχι καλή λειτουργία. Θέλουμε να πάρει περισσότερο παιχνίδι με τους ψηλούς. Θέλουμε καλύτερη παρουσία στην επίθεση, αλλά και να καταλάβει πολύ περισσότερο τι θέλουμε να κάνουμε στην άμυνα μας, τη δική μας φιλοσοφία”.

Για το προβληματισμό για τη δημιουργία: “Όταν μία ομάδα δε σκοράρει, δε δίνει ασίστ, φταίνε όλοι. Και εμείς όπως δουλεύουμε την ομάδα αλλά και οι παίκτες μέσα στο γήπεδο, δεν προσπαθούν ή από την πίεση των αντιπάλων δεν έχουν τη δυνατότητα να δίνουν καλύτερες επιθετικές επιλογές. Σιγά-σιγά θα βρεθούμε. Δεν είναι μόνο ο ΜακΦαντεν καινούριος στην ομάδα είναι και ο Μαργαρίτης νέος σε αυτή την ομάδα. Έλειπε τρεις μήνες…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…