Κεντρική NBA Λεμπρόν σε Κόρβερ: “Σούταρε τη μπάλα!”
NBA

Λεμπρόν σε Κόρβερ: “Σούταρε τη μπάλα!”

lebron james

lebron-james

Η πρόσφατη ανταλλαγή ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Ατλάντα Χοκς, έφερε στην πόλη των πρωταθλητών τον Κάιλ Κόρβερ, έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ του πλανήτη. O 35χρονος γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του χθες, εναντίον των Τζαζ, δίχως να φανεί ιδιαίτερα, αναμένεται να “πυρπολήσει” τα καλάθια από τα 7,25, εκμεταλλευόμενος το spacing της επίθεσης των Καβς και την παρουσία παικτών με τεράστια “βαρύτητα”(Τζέιμς, Έρβινγκ), αλλά και κλασικών σουτέρ (Λοβ, Φράι, Σμιθ). Ο Κόρβερ θα σουτάρει συνεχώς, κάτι που τον συμβούλεψε να κάνει ο ίδιος ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο “Βασιλιάς” καλωσόρισε τον Κόρβερ στα αποδυτήρια της νέας του ομάδας, με τα εξής λόγια: “Εάν θες να ταιριάξεις με αυτή την ομάδα, σούταρε τη μπάλα κάθε φορά που την παίρνεις στα χέρια σου. Απλά σούταρε. Δεν μας πειράζει“. Όπως μάλιστα μετέδωσε το cleveland.com, o Λεμπρόν παρακολούθησε τουλάχιστον 25 λεπτά από παλαιότερους αγώνες του Κόρβερ, ώστε να αντιληφθεί σε ποια σημεία του αρέσει να υποδέχεται τη μπάλα, πόσο ψηλά, πόσο χαμηλά και με ποιον τρόπο.

Οι Καβς είναι δεύτεροι σε εύστοχα τρίποντα στο πρωτάθλημα, αλλά και δεύτεροι σε ποσοστό ευστοχίας. Η προσθήκη του Κόρβερ, τους καθιστά ακόμη πιο δολοφονικούς, ενώ, τα λόγια του Λεμπρόν, φανερώνουν πως θα τον βρίσκει πάντοτε ξεμαρκάριστο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την επιθετική αποδοτικότητα της ομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…