Κεντρική NBA Κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Άντονι!
NBA

Κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Άντονι!

carmelo knicks

carmelo-knicks

“Φουντώνουν” ολοένα και περισσότερο οι φήμες περί ανταλλαγής του Καρμέλο Άντονι. Όπως μεταδίδει το sports.yahoo.com, οι Νιου Γιορκ Νικς είχαν επικοινωνία με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, προκειμένου να στείλουν εκεί τον Άντονι, με αντάλλαγμα τον Κέβιν Λοβ, με τους πρωταθλητές να αρνούνται. Επαφές έχουν γίνει τόσο με τους Μπόστον Σέλτικς, όσο και με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, καθώς ο πρόεδρος των Νικς, Φιλ Τζάκσον, είναι αποφασισμένος να ανταλλάξει τον “Μέλο” πριν τις 23 Φεβρουαρίου, ημερομηνία όπου εκπνέει η προθεσμία των ανταλλαγών για τη φετινή σεζόν.

Η σπουδαιότερη παράμετρος στην υπόθεση αυτή, είναι ένας συγκεκριμένος όρος στο συμβόλαιο του Άντονι, γνωστός και ως “no-trade clause“. Σύμφωνα με τον όρο αυτό, είναι αποκλειστικά στο χέρι του “Μέλο”, το αν επιθυμεί να γίνει ανταλλαγή ή όχι. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν: “Δεν θέλω να τερματίσω την no-trade clause και θα ήμουν χαρούμενος αν τελείωνα την καριέρα μου στη Νέα Υόρκη“. Φυσικά, τα λόγια αυτά δεν ισχύουν στο έπακρο πλέον, καθώς η δυσαρέσκεια έχει αυξηθεί.

Μπορεί ο Άντονι να κρατάει τους Νικς στο “χέρι”, αφού μόνο με τη δική του βούληση μπορεί να αποχωρήσει, αλλά ο Φιλ Τζάκσον φαίνεται πρόθυμος να κάνει τα πάντα, ώστε να τον απομακρύνει και να ξεκινήσει ένα νέο rebuilding. Σύμφωνα μάλιστα με το the Vertical, την περίφημη διαδικτυακή εκπομπή του δημοσιογράφου Άντριαν Γουοζναρόφσκι, ο Τζάκσον θέλει να χτίσει το ρόστερ γύρω από τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, απομακρύνοντας τον Άντονι.

Πλέον,οι φανς του NBA περιμένουν με ανυπομονησία τον τρόπο με τον οποίο ο Τζάκσον θα “δελεάσει” τον Άντονι, ώστε να εγκαταλείψει την ομάδα. Σύμφωνα με τον Τσάρλι Ρόζεν, πρώην προπονητή και στενό φίλο του Τζάκσον, ο Καρμέλο φαίνεται να προτιμά τους Λος Άντζελες Κλίπερς, με σκοπό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, πλάι στους Πολ, Γκρίφιν και Τζόρνταν, σε ένα σενάριο που, αν πραγματοποιηθεί, θα ταράξει τα “λιμνάζοντα νερά” στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…