Κεντρική NBA “Καθίζηση” και ήττα για Μπακς και Γιάννη (vid)
NBA

“Καθίζηση” και ήττα για Μπακς και Γιάννη (vid)

giannis antetokounmpo

giannis antetokounmpoΟι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς υπέστησαν ήττα με 104-113 από τους Φιλαδέλφια 76ερς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο (21 πόντοι, 23 συνολικά στο παιχνίδι, με 10/19 σουτ), όμως δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ. Τα “ελάφια” πραγματοποίησαν ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο (50-67 το επιμέρους σκορ), με τον Τζοέλ Εμπίιντ να πρωταγωνιστεί και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 τάπες, σε μόλις 27 λεπτά συμμετοχής!

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε, με τον Γιάννη να σκοράρει τους 7 πρώτους πόντους των Μπακς, αλλά οι Σίξερς απάντησαν, με σερί 4-17, ισοσταθμίζοντας την κατάσταση. Το σουτ 3 πόντων αποτέλεσε εξ αρχής προτεραιότητα για την ομάδα του Μπρετ Μπράουν, ενώ το παιχνίδι “κυλούσε” σε αργό τέμπο, με την πλειονότητα των σουτ να πραγματοποιούνται στα τελευταία δευτερόλεπτα κάθε επίθεσης. Ο “Greek freak” είχε ήδη φθάσει τους 12 πόντους, με 5/6 σουτ και το δωδεκάλεπτο έληξε με σκορ 24-24.

Η “καταιγίδα” τριπόντων συνεχιζόταν από πλευράς Φιλαδέλφια, με την πλειοψηφία των πόντων να έρχεται πίσω από τη γραμμή των 7,25. Όμως, οι Μπακς έδωσαν μια θορυβώδη απάντηση, με σερί 13-0 και 3/3 τρίποντα. Ο Αντετοκούνμπο εκμεταλλευόταν συνεχώς το γεγονός ότι τον μάρκαρε ο, κοντύτερος, Τζέραλντ Χέντερσον, οδηγώντας τον συνεχώς στο ποστ. Ως αποτέλεσμα, σκόραρε αρκετούς, εύκολους πόντους, ενώ έδειξε για άλλη μια φορά, απόλυτη εμπιστοσύνη στο τζαμπ-σουτ του. Συνεπικουρούμενος από τον Γκρεγκ Μονρό (9 πόντοι, 4 ριμπάουντ στο σημείο εκείνο), οδήγησαν το Μιλγουόκι στα αποδυτήρια με προβάδισμα 8 πόντων (64-56). Όμως, πέρα από τους 21 πόντους του, ο Γιάννης είχε ήδη φορτωθεί με 3 φάουλ, κάτι που επρόκειτο να αποβεί καθοριστικό για την συνέχεια…

Οι Μπακς σούταραν με χαμηλά ποσοστά στην 3η περίοδο, ενώ το 4ο φάουλ του Γιάννη τον καθήλωσε στον πάγκο για το μεγαλύτερο διάστημα αυτής. Τα “ελάφια“, δεν είχαν την απαιτούμενη κινητικότητα στην επίθεση, δείγμα και της κούρασης από τα back-to-back παιχνίδια, ενώ η Φιλαδέλφια συνέχισε να εκτελεί μανιωδώς, ολοκληρώνοντας την 3η περίοδο με 13/32 τρίποντα και 13/29 δίποντα! Ο Ντάριο Σάριτς ήταν εξαιρετικός, με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ συνολικά στο παιχνίδι, ενώ ο Εμπίιντ έστησε ένα απροσπέλαστο “τείχος”, προστατεύοντας ιδανικά το καλάθι. Η πλειοψηφία των παικτών των Σίξερς βρισκόταν σε καλή μέρα και το 3ο δωδεκάλεπτο έληξε με σκορ 78-81.

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Η δυστοκία των Μπακς συνεχίστηκε, η κυριαρχία του Εμπίιντ επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, “φθείροντας” συνεχώς τους αντιπάλους του με φάουλ, ενώ ο Γιάννης υπέπεσε σε 2 ακόμη, τα οποία τον οδήγησαν στον πάγκο, καθώς είχε φθάσει τα 6 προσωπικά! Οι Σίξερς έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τη διαφορά να φθάνει έως τους 15 πόντους, μέχρι να μειώσουν οι Μπακς στο τελικό 104-113.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1m2sNpGGdwY]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…