Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Υποχρέωσή μας να κυνηγάμε τίτλους” (vid)

“Υποχρέωσή μας να κυνηγάμε τίτλους” (vid)

sakota

sakota

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ένα νέο και διαφορετικό τρόπο επέλεξε, μέσω του καναλιού της στο YouTube, να δώσει την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας να ανακρίνουν τον Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος δήλωσε πως είναι υποχρεωμένος να κυνηγάει τίτλους με την Ένωση, ότι η ομάδα του θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του Champions League και τέλος είπε ποια θεωρεί την κορυφαία 5άδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός των “κιτρινόμαυρων”:

“Είναι υποχρέωσή μας να κυνηγάμε και να θεωρούμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τίτλους και ειδικά όταν φοράς αυτή τη φανέλα”.

Για το ματς κυπέλλου με τον Άρη: “Το μόνο που πιστεύουμε είναι η νίκη και γι’ αυτό θα πάμε στη Θεσσαλονίκη“.

Για το αν υπάρχουν παίκτες που στο μέλλον θα γίνουν σύμβολα της ομάδας: “Καλή ερώτηση. Βλέπουμε μία απίστευτη βελτίωση σε όλα, τα τελευταία τρία χρόνια. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και να φτάσει η ομάδα στην κορυφή. Έχουμε πολλά ταλέντα και άμα συνεχίσουν την καλή δουλειά μπορούν να γίνουν αρχηγοί ή σύμβολα”.

Για το αν η ομάδα του χρειάζεται προσθήκες:Δεν χρειαζόμαστε άλλες αλλαγές, κατά την ταπεινή μου άποψη. Πάντα αγαπώ τους συμπαίκτες μου. Αυτά είναι πράγματα διοικητικά και προπονητικά. Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει απλά να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά“.

Για το αν θέλει να “συνταξιοδοτηθεί” στην ΑΕΚ: “Το είχα πει και πέρσι. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα μπασκετικά και θα είμαι πάντα πρόθυμος να υπηρετώ την ΑΕΚ, όποτε με χρειαστεί”.

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να πάρει ένα τίτλο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: “Εμείς ως παίκτες της ΑΕΚ έχουμε καθήκον να παλεύουμε για τη νίκη με όποιον και να παίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι πιστεύουμε πως μπορούμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο“.

Για το αν η “Ένωση” είναι φαβορί για την κατάκτηση του Champions League: “Σύμφωνα με το ρόστερ μας, θεωρούμαστε στο εξωτερικό ένα από τα φαβορί. Ωστόσο, άποψή μου είναι πως αυτή η διοργάνωση κρύβει πολλές παγίδες. Κανείς δεν ήξερε τι θα συναντήσει. Είναι μία περίεργη κατάσταση που όμως βελτιώνεται και βλέπουμε ότι όντως πρόκειται για σοβαρή διοργάνωση. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”.

Για το πρότυπο του και τον καλύτερο προπονητή που έχει δουλέψει μαζί: “Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς ήταν πάντα το είδωλό μου, όπως τον έβλεπα πρώτα στον ΠΑΟΚ και μετά στο ΝΒΑ. Ο προπονητής που με βοήθησε περισσότερο ήταν ο συγχωρεμένος ο Νίκος Δημητρίου. Τον είχα στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ, μου έμαθε το μπάσκετ, τις αρχές του αθλήματος”.

Για τον Γιούρι Ζντοβτς: “Έχω την καλύτερη γνώμη. Δεν ενδιαφέρεται για το τι εικόνα βγάζει προς τα έξω, δεν τον νοιάζει πως θα το πάρεις εσύ. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το συνηθίσουμε, αλλά είναι πάρα πολύ δίκαιος. Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που ζητά, αν είσαι συγκεντρωμένος”.

Για την κορυφαία 5αδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ: “Σαν πλέι μέικερ ο Διαμαντίδης, αν και ο Σπανούλης είναι καλύτερος σκόρερ από τον Διαμαντίδη. Στο “2” ο Πέτροβιτς, στο “3” ο Στογιάκοβιτς, στο “4” ο Μποντιρόγκα και στο “5” ο Σαμπόνις“.

Για το αν έχει ταβάνι η φετινή ΑΕΚ: “Δεν έχουμε ταβάνι. Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αν έχουμε την ίδια φιλοσοφία, θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”.

Για το αν προτιμάει να αγωνιστεί με την Εθνική ή να πάρει ένα τίτλο με την ΑΕΚ: ” Κούπα με την ΑΕΚ“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rZQFheqOy3I]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…