Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε ψυχολογία” (vid)

“Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε ψυχολογία” (vid)

sfairopoulos aerodromio

sfairopoulos-aerodromioΟ Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει με το διπλό στις αποσκευές του από το Μιλάνο, για να παραμένει σε τροχιά… πλεονεκτήματος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της ομάδας για την ιταλική πόλη, μίλησε για την αυριανή (25/01, 21:45) αναμέτρηση με την Αρμάνι λέγοντας τα εξής:

Η Αρμάνι Μιλάνο προέρχεται από νίκη την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας και σίγουρα έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ. Πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, για εμένα, κατά τη γνώμη μου, αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Είναι πάντα επικίνδυνη στο Μιλάνο, έχουν τρανζίσιον παιχνίδι, με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να σου κάνουν τη ζημιά. Έχουμε σαφώς μια δύσκολη αποστολή, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο, πρέπει να το ακολουθήσουμε και όσο πιο πιστά το ακολουθήσουμε, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στην επίτευξη του στόχου μας. Είναι ομάδα ρυθμού, ομάδα που τρέχει, που παίζει γρήγορα και στο μισό γήπεδο και εάν βρουν ρυθμό επιθετικά, μπορούν να σκοράρουν εύκολα, κοντά στους 90 πόντους”.

Σε ό,τι αφορά τη δική του ομάδα: “Εμείς πρέπει να σταματήσουμε αυτό τους τον ρυθμό, δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε φόρμα, είμαστε σε καλή ψυχολογία. Το ζητούμενο είναι να έχουμε συγκέντρωση και να κάνουμε αυτά που πρέπει γιατί κάθε φορά πρέπει να αποδεικνύεις πως είσαι σε φόρμα, μέσα στο παρκέ. Και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα”.

Για το εάν αυτή η διπλή αγωνιστική αυτή την εβδομάδα θα κρίνει πολλά βαθμολογικά: “Δεν το ξέρω αυτό να το απαντήσω, είναι νωρίς να μιλήσουμε για βαθμολογικά πλασαρίσματα και ξεκαθάρισμα θέσεων και στόχων. Ένα μικρό ντεφορμάρισμα, δύο-τρία παιχνίδια να μην πάνε καλά για την οποιαδήποτε ομάδα, μπορεί να κοστίσει. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να κοιτάζουμε το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και μετά έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …