Κεντρική Ασίστ Basketbase Ήλθον, είδον και απήλθον

Ήλθον, είδον και απήλθον

koroivos

koroivos-D’Vauntes-Smith-Rivera

Τι μπορεί να είναι χειρότερο για έναν επαγγελματία αθλητή: Να λύνεται το συμβόλαιο του έπειτα από μία μόλις εμφάνιση ή να δηλώνει ο για μια εβδομάδα προπονητής του “ήταν πιο αργός από μένα;”. Σε κάθε περίπτωση ο Ντεβόντες Σμιθ-Ριβέρα έγινε μέλος μιας ξεχωριστής λίστας ξένων παικτών, εκείνων που έπαιξαν σε έναν μόνο αγώνα και αποχαιρέτησαν αμέσως μετά. Η λίστα αυτή μάλιστα είναι απρόσμενα μεγάλη καθώς ο πρώην πια Αμερικανός του Κοροίβου είναι το 20ό μέλος της.

Η λίστα αυτή άρχισε να παίρνει “σάρκα και οστά” με την πιο ιδιαίτερη περίπτωση της, τον Ίρβινγκ Τόμας. Ο Αμερικανός -μετέπειτα Λέικερ- είχε έρθει για τον ΠΑΟΚ της σεζόν 1990-91 και αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ στο “Γεώργιος Μόσχος” σε ένα παιχνίδι που όμως δεν ολοκληρώθηκε λόγω επεισοδίων με αποτέλεσμα ο Τόμας να περιοριστεί σε ένα ημίχρονο καθώς αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ έφερε στη θέση του τον Κεν Μπάρλοου.

Ποιος θα “αρπάξει” την νίκη στο μεγάλο σημερινό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος; Ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός; Η 2winbet.gr έχει για τους πελάτες της πολλές στοιχηματικές επιλογές με τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς!

Ξεχωριστή περίπτωση είναι και ο Ρέτζι Θίους, που δεν συγκαταλέγεται στη λίστα αυτών που έκαναν μόνο μία εμφάνιση Πρωταθλήματος με τις ομάδες τους, απλά γιατί εκείνος είχε παίξει στο Κύπελλο. Ήταν ο τελικός του 1993 όταν ενίσχυσε τον Άρη του Σβι Σερφ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην απέτρεψε την ήττα της ομάδας της Θεσσαλονίκης όμως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για νεοφερμένος με 3/4 βολές, 3/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Αναλυτικά η λίστα των 20 παικτών των οποίων η καριέρα σε μία ομάδα εξαντλήθηκε σε ένα παιχνίδι…

thema-petridis

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…