Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ίδια (χάλια) γεύση

Ίδια (χάλια) γεύση

vasilakopoulos klirosi

Η ξεφτίλα του αιώνα - Γιώργος Κογκαλίδης

Γιώργος Κογκαλίδης

Αν δεν ήμουν τόσες δεκαετίες στον χώρο, να ζω κάθε χρόνο την ίδια σαστιμάρα, λες και δεν ξέρουν ότι θα γίνει τελικός Κυπέλλου, θα έκανα λόγο για την επιτομή της ανικανότητας. Αλλά πλέον δεν μας κάνει έκπληξη. Εμάς γιατί δεν έχουμε αμφιβολία για το ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι ακατάλληλη, παρωχημένη κι έπρεπε να έχει αφήσει τον χώρο σε νεότερους ανθρώπους. Εσάς γιατί της δώσατε ποσοστό (όχι αυτό που θέλουν να λένε ότι πήραν), το οποίο σας απαγορεύει τη διαμαρτυρία.

Όταν, πέρυσι, που έπαιζε ο Δαυίδ (Φάρος) με τον Γολιάθ (Παναθηναϊκός), δεν μπορούσαν να βρουν άκρη κι επέβαλλαν ετσιθελικά στον μικρότερο να αποδεχθεί την πρότασή τους, τι περιμένατε ότι θα γίνει φέτος; Δεν είναι ικανοί να κάνουν το αυτονόητο: Να ορίσουν την έδρα από τη στιγμή της κλήρωσης.

Γιατί, αλήθεια, να συναντηθούν με τα σωματεία – φιναλίστ; Αν είναι έτσι (και μην ακούσω χαζομάρες περί δημοκρατίας, να τις πείτε στους τέσσερις άνευ λόγου κομμένους διαιτητές), σε όλα τα πρωταθλήματα να φωνάζουμε τις ομάδες να αποφασίζουν. Τι τους χρειαζόμαστε αυτούς;

Η σύσκεψη έπρεπε να είναι ΜΟΝΟ για οργανωτικά θέματα κι η γνώμη μου είναι ότι ο Άρης δεν πρέπει να δεχθεί καμία άλλη συζήτηση. Είναι δουλειά της ΕΟΚ να αποφασίσει. Σε όλη την Ευρώπη (για να τα λέμε κι αυτά), τα χρήματα των εισπράξεων του τελικού πάνε πρωτίστως στις φιναλίστ. Στην Ελλάδα, το μεγάλο κομμάτι της πίτας παίρνει η Ομοσπονδία. Δηλαδή, συμμετέχει μόνο για να εισπράξει.

Αλήθεια, τι άποψη έχει για το θέμα ο Μιχάλης Μελής; Ο εκσυγχρονιστής Κωστής Ζομπανάκης, έχει να πει κάτι; Τι να πουν; Εδώ βγήκαν τα παπαγαλάκια και μας/τους ενημέρωσαν όχι μόνο πού πρέπει να γίνει, αλλά και γιατί πρέπει να φάνε αμάσητο το σανό που σερβίρουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …