Κεντρική NBA Η βραδιά καριέρας του Μαρκ Γκασόλ! (vid)
NBA

Η βραδιά καριέρας του Μαρκ Γκασόλ! (vid)

marc gasol inury

marc-gasol-inury

Σε μια από τις πιο υπέροχες ατομικές παρουσίες της χρονιάς, ο Μαρκ Γκασόλ πήρε στις πλάτες του το Μέμφις, οδηγώντας το σε μεγάλη νίκη με 101-99 επί των Τορόντο Ράπτορς. Ήταν το κορυφαίο βράδυ της καριέρας του, με το κοινό της “Grind City” να παραληρεί για τα κατορθώματα του Ισπανού “γίγαντα”.

Ο 32χρονος σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 42 πόντους και 7 ριμπάουντ, με 9/15 δίποντα, 5/10 τρίποντα (!) και 9/10 βολές. Φυσικά, πρόκειται για ρεκόρ καριέρας, τόσο σε συγκομιδή πόντων, όσο και σε εύστοχα τρίποντα ενώ είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχει βάλει ποτέ παίκτης του Μέμφις σε νίκη της ομάδας!

Το σύνθημα δόθηκε από την 1η περίοδο. Δείχνοντας πρωτοφανή ευχέρεια από τα 7.25 (έχει βάλει 64 τρίποντα φέτος, σε ποσοστό 39,5%, σε αντίθεση με τις προηγούμενες 8 σεζόν, όπου είχε σκοράρει μόλις 12 συνολικά!), αλλά και στο ποστ, όπου έβαλε στα “καλάθια” όποιον και αν έπεφτε πάνω του, τελείωσε το 1ο δωδεκάλεπτο με 19 πόντους, βάζοντας τους 16 πρώτους της ομάδας του!

Οι υπόλοιποι 23 πόντοι του ήρθαν όλοι στο 2ο ημίχρονο, με κάθε λογής τρόπο: σουτ από μέση απόσταση, με ποικιλία κινήσεων στο ποστ, ακόμη και βάζοντας την μπάλα στο παρκέ, διεισδύοντας προς το καλάθι, παρά την σωματοδομή του. Η άμυνα αποτέλεσε σταθερή αξία, αποδεικνύοντας γιατί είχε ανακηρυχθεί αμυντικός της χρονιάς λίγα χρόνια πριν. Στο τέλος, ήταν αυτός που, με 2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ, 36,3” για τη λήξη και στην τελευταία φάση, “σκέπασε” τον Κάιλ Λάουρι στο πικ-εν-ρολ ψηλά, υποχρεώνοντάς τον σε ένα πολύ τραβηγμένο σουτ. Αναμφίβολα, ήταν η δική του βραδιά.

Ο Γκασόλ έδειξε στους πάντες τον λόγο που πρέπει να θεωρείται εκ των κορυφαίων σέντερ στον πλανήτη. Με την εμφάνιση αυτή, η θέση του ενισχύθηκε, ώστε να συμμετάσχει στο All-Star Game του Φεβρουαρίου, κάτι που αξίζει απόλυτα, με βάση τα φετινά του “κατορθώματα”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kzrGCe5_U_g]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…