Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Η ομάδα έχει τραγική χημεία”

“Η ομάδα έχει τραγική χημεία”

skourtopoulos

skourtopoulos

Στην κακή χημεία της ομάδας του αλλά και στην πίεση που υπάρχει από την Πόλη και τον κόσμο, στάθηκε ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος, έπειτα από την ήττα κόντρα στα Τρίκαλα.

“Συγχαρητήρια στον Γιάννη (σ.σ. Καστρίτη) για το σημερινό παιχνίδι και στην ομάδα του για την πορεία που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Τα Τρίκαλα έχουν δέσει αγωνιστικά, έχουν βρει τους ρόλους τους και αυτό απλοποιεί τα πράγματα συν ότι η ψυχολογία τους είναι πάρα πολύ καλή εν αντιθέσει με τη δική μας ομάδα”, είπε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και συνέχισε:

“Ετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το παιχνίδι αλλά δυστυχώς υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να απορροφήσουμε πληροφορίες και να λειτουργήσουμε έτσι όπως θέλουμε. Η ομάδα έχει τραγική χημεία, έχουμε πολλούς παίκτες στις ίδιες θέσεις και ότι και να αλλάξουμε πάλι πληθώρα θα έχουμε”.

Οι συνθήκες δουλειάς δεν είναι και οι καλύτερες. Από εκεί και πέρα υπάρχει τεράστια πίεση από την πόλη, τον κόσμο, από όλους και όπως είδατε και εσείς είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όπως είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια, χρειάζεται πολύ μεγάλη θέληση και αν κάποιος από αυτούς διαφωνεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξουμε την εικόνα, καλύτερα να μην έρθει καν στο γήπεδο τη Δευτέρα. Είμαστε εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται.

Ήταν μεγάλο πισωγύρισμα το αποτέλεσμα με τα Τρίκαλα όμως δεν είναι το τελειωτικό για εμάς. Μπορούμε εάν λειτουργήσουμε έτσι όπως πρέπει να βρούμε τις νίκες κάπου αλλού, να παλέψουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας και να σώσουμε την κατηγορία. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η ομάδα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλαχθούν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο”

Τέλος ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, είπε: “Όσον αφορά στο παιχνίδι, όπως είπατε και εσείς, στο τέλος είδαμε ότι όταν γίνονται κάποιες αλλαγές στο ροτέισον της ομάδας, η ομάδα αλλάζει πρόσωπο, μειώνεται η ικανότητα πάρα πολύ. Αυτή είναι η πραγματικότητα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να την αλλάξουμε. Το θέμα είναι να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη, την κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να βγάλουμε την πίεση που έχουμε. Χάσαμε δέκα βολές στο γήπεδο μας και ειδικά στο τέλος τέσσερις βολές πάρα πολύ σημαντικές. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας και ελπίζω στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα τα καταφέρουμε».

Ο Γιάννης Κουζέλογλου από την πλευρά του ανέφερε: “Ξέραμε ότι θα παίξουμε με μια καλή ομάδα η οποία προερχόταν από μια μεγάλη νίκη. Στην αρχή ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως στη συνέχεια δεν ξέρω τι έφταιξε και χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού ειδικά στον τομέα της άμυνας.

Τα Τρίκαλα με τον τρόπο τους έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο. Στην έδρα μας πρέπει να παίζουμε πολύ πιο δυνατά. Ξέρουμε ότι στην ομάδα έχουν ενσωματωθεί δυο νέοι παίκτες οι οποίοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αυτή η ήττα μας πόνεσε όμως πρέπει να συνεχίσουμε και όλοι μαζί και με σκληρότερη δουλειά να συνεχίσουμε για να αναστρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Αυτή τη στιγμή τα λόγια περιττεύουν και θα πρέπει να μιλάμε μόνο με πράξεις. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να παλέψουμε μέχρι το τέλος για τον στόχο μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…