Κεντρική Ασίστ Basketbase Η ήττα έκρυψε το ιστορικό ρεκόρ

Η ήττα έκρυψε το ιστορικό ρεκόρ

armani milano olympiakos

armani milano - olympiakospetridis-giorgosΕίναι από εκείνες τις περιπτώσεις που ένα στατιστικό επίτευγμα μοιραία πέφτει στην σκιά του αποτελέσματος. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο ωστόσο, άφησε ένα θετικό, ιστορικό ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους που μάζεψαν 21 επιθετικά ριμπάουντ. Η προηγούμενη καλύτερη φετινή επίδοση ήταν εκείνη των 17 που οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Μιλάνο και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Live Streaming αλλά και οι υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της στο ματς Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός! Τι θα ποντάρετε στον συγκεκριμένο αγώνα; Μην ξεχνάτε πως μέσω της 2winbet.gr μπορείτε να δείτε ζωντανά και παιχνίδια του ΝΒΑ!

Ανανεώνοντας 21 επιθέσεις τους, οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην πήραν το παιχνίδι στο Μιλάνο αλλά ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση της ιστορίας τους στη διοργάνωση -μετά το 2000- αφού την ίδια είχαν σημειώσει και στο πλαίσιο του ΤΟΡ16 της σεζόν 2013-14 κόντρα στη Μάλαγα. Ήταν η 4η φορά που έφτασε ή και ξεπέρασε τα 20 επιθετικά ριμπάουντ καθώς πέραν αυτών των δύο περιπτώσεων που μοιράζονται την κορυφή της σχετικής λίστας, ο Ολυμπιακός είχε από 20 στην περσινή κανονική περίοδο κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα και πριν 10 χρόνια (2006-07) στην ίδια φάση επίσης κόντρα στους Βάσκους που τότε είχαν την ονομασία Ταού Κεράμικα.

Ξέχωρα από το θετικό αυτό ρεκόρ όμως, ο Ολυμπιακός έφυγε από το Μιλάνο με αρνητικές επιδόσεις περιόδου

*Οι 99 πόντοι παθητικό στην άμυνα (είχε δεχτεί 90 στη Βιτόρια).

*Οι 32 πόντοι παθητικό στην άμυνα στην 4η περίοδο (είχε δεχτεί 27 στην 1η περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με την Μπασκόνια).

*Τα 17 αμυντικά ριμπάουντ (είχε 20 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό).

*Τα 16 λάθη είναι η χειρότερη εκτός έδρας επίδοση (είχε 15 κόντρα στην Μπασκόνια ενώ συνολικά η χειρότερη είναι εκείνη των εντός έδρας αγώνων με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό στους οποίους είχε από 19).

*Τα 31 εύστοχα δίποντα που είχε η Μιλάνο είναι η μεγαλύτερη επίδοση αντιπάλου του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση (είχε 24 στο ΣΕΦ, όσα και η Μπασκόνια στη Βιτόρια).

*Το 64,58% (31/48) είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάλου του Ολυμπιακού στα δίποντα (57,14% είχε η Μπάμπεργκ στη Γερμανία με 20/35).

*Τα 13 επιθετικά ριμπάουντ είναι τα περισσότερα που πήρε αντίπαλος του Ολυμπιακού στην έδρα του (11 είχε η Μπάμπεργκ ενώ η κορυφαία επίδοση είναι εκείνη των 17 που είχε η Εφές στο ΣΕΦ).

*Οι 21 ασίστ της Μιλάνο είναι η κορυφαία επίδοση αντιπάλου του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση (20 είχε η Γαλατασαράι στην Τουρκία).

*Οι Ιταλοί έκαναν στατιστικά το καλύτερο παιχνίδι αντιπάλου των ερυθρόλευκων σε αυτές τις 19 αγωνιστικές βάσει του συστήματος αξιολόγησης στο οποίο συγκέντρωσαν 119 βαθμούς (97 είχε η Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Μαρούσι. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Μαρούσι στον πρώτ…