Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η… ελεύθερη πτώση στις ασίστ

Η… ελεύθερη πτώση στις ασίστ

amil

amilΑπέναντι στον Παναθηναϊκό προς το τέλος του αγώνα που έγινε στο “Παλατάκι” ο ΠΑΟΚ μπορεί να έκανε μεγάλη προσπάθεια για να “γυρίσει” το ματς (δεν ήταν και ό,τι πιο εύκολο από την στιγμή που έχανε με 37-56 στο 30′), ωστόσο αυτό δεν “ακυρώνει” το ότι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα η αγωνιστική εικόνα του “Δικεφάλου” ήταν… απαράδεκτη.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στην συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το πώς λειτουργεί επιθετικά ο ΠΑΟΚ στα τελευταία δύο παιχνίδια (αυτά απέναντι σε Βιλερμπάν και Παναθηναϊκό) και παραδέχτηκε πως ο “Δικέφαλος” δεν παίζει τόσο ομαδικά. Αν ρίξουμε μια ματιά στα ματς κόντρα στην γαλλική ομάδα και τους “πράσινους”, θα διαπιστώσουμε πως υπάρχει… θέμα και πρόβλημα των τομέα των ασίστ.

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να κοιτάξει μπροστά και την Τρίτη υποδέχεται την Νεπτούνας, σε ένα πολύ σημαντικό ματς. Θα τα καταφέρει ο “Δικέφαλος; Αν πιστεύετε στο θετικό αποτέλεσμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης ποντάρετε στην 2winbet.gr! Εδώ οι καλύτερες αποδόσεις της αγοράς και αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές για όλες τις διοργανώσεις!

Απέναντι στην Βιλερμπάν ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με μόνο οχτώ ασίστ, όταν στα προηγούμενα 10 παιχνίδια του στο Champions League είχε μέσο όρο 15,6 ασίστ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο “Δικέφαλος” τελείωσε το ματς με μόλις πέντε ασίστ (!), όταν στα προηγούμενα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε μέσο όρο 15 ασίστ. Ο “Δικέφαλος”, λοιπόν, πριν τους τελευταίους δύο αγώνες κόντρα στους Γάλλους και στους “πράσινους”, είχε μέσο όρο 15,3 ασίστ (σε Ελλάδα και Ευρώπη) ενώ στα ματς με Βιλερμπάν και Παναθηναϊκό είχε μέσο όρο 6,5 ασίστ.

Κατά κάποιο τρόπο… ελεύθερη πτώση στον τομέα των ασίστ στα τελευταία δύο παιχνίδια. Μένει να φανεί αν ο “Δικέφαλος” κινηθεί κάποια στιγμή για προσθήκη πλέι μέικερ προκειμένου να οργανώνει καλύτερα την ομάδα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να “θυσιαστεί” ο Νέναντ Μιλιένοβιτς ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε ανεβάσει στροφές αλλά πάλι “έπεσε” αγωνιστικά, όχι απαραίτητα στο εκτελεστικό κομμάτι αλλά στο δημιουργικό (με τις τελευταίες εμφανίσεις του το κλίμα αμφισβήτησης που υπήρχε γι’ αυτόν πιο παλιά, μπορεί να επανέλθει).

Παράλληλα υπάρχει και το θέμα του Μπράντον Τέιλορ ο οποίος συνεχίζει να μην έχει… σοβαρό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ τελευταία (κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν αγωνίστηκε), οπότε το “διαζύγιο” σε περίπτωση που εντοπιστεί ο αντικαταστάτης του δεν θα είναι κάτι που θα προκαλέσει έκπληξη. Πάντως να σημειωθεί πως στον “Δικέφαλο” διατηρούν χαμηλούς τόνους στο θέμα των αλλαγών (υπάρχει και το… οικονομικό στη μέση για να γίνουν αλλαγές) στο ρόστερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…