Κεντρική Γυναίκες Φασούλα: “Τεράστια τιμή η Εθνική”

Φασούλα: “Τεράστια τιμή η Εθνική”

Μαριέλλα Φασούλα

Mariela Fasoula

Η Μαριέλλα Φασούλα βρίσκεται στις ΗΠΑ κι αγωνίζεται για δεύτερη σερί χρόνια στο Boston College. Η νεαρή σέντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις εμπειρίες της στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, δηλώνοντας, παράλληλα, πως η Εθνική ομάδα είναι τιμή για όλους.

Αναλυτικά:

-Δεύτερος χρόνος στις ΗΠΑ… Είναι λίγο πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να βρίσκεσαι τόσο μακριά από την Ελλάδα μόνη σου;
“Γενικά από μικρή ήμουν μακριά από το σπίτι μόνη μου για μπάσκετ αρκετές φορές. Το να είμαι μόνη μου στις ΗΠΑ βέβαια έχει της δυσκολίες του, άλλα γνωρίζω ότι είμαι εδώ για συγκεκριμένους λόγους και είναι μια φοβερή ευκαιρία για τις σπουδές μου και το μπάσκετ ταυτόχρονα. Ο δεύτερος χρόνος μάλλον μου φαίνεται πιο εύκολος στο θέμα προσαρμογής μακριά από την Ελλάδα, καθώς μπορεί να είμαι μόνη μου, αλλά το αντιμετωπίζω σαν το δεύτερο σπίτι μου και τη δεύτερη οικογένειά μου”.

-Πόσο πιο έτοιμη νιώθεις σε ότι αφορά το μπάσκετ και την παρουσία σου στην ομάδα, στην οποία έτσι κι αλλιώς από την αρχή φάνηκες έτοιμη να προσφέρεις;
“Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, αλλά νιώθω έτοιμη. Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι προπονητές και οι συμπαίκτριές μου εδώ στο Boston College είναι τρομερό συν στο πόσο έτοιμη και πόσο καλά νιώθω κάθε φορά που είναι να μπω στο γήπεδο”.

-Τι έχεις θέσει προσωπικά ως στόχο για τη χρονιά που έρχεται και ποιος είναι ο στόχος σας ως ομάδα για τη σεζόν;
“Ο στόχος πάντα πρέπει να είναι υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και φέτος είναι απλός: Να νικήσουμε σε περισσότερους αγώνες και να φτάσουμε πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. Και προσωπικά, όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται, είναι να βελτιώνομαι κάθε μέρα μπασκετικά. Είναι και το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση”.

-Η μέρα πώς μοιράζεται σε μπάσκετ και διάβασμα; Γιατί εκεί δεν είσαι μόνο για το μπάσκετ, σπουδάζεις Επικοινωνίες (Communications). Ακούμε για… τρελά προγράμματα και ωράρια…
“Ναι, σωστά! Κι έτσι είναι! Είναι γεμάτη μέρα σίγουρα. Το πρόγραμμα είναι απίστευτα δύσκολο και αν δεν έχεις καλή διαχείριση χρόνου, δεν τα καταφέρνεις με τίποτα. Ξυπνάω νωρίς, έχω μάθημα το πρωί, μετά αμέσως πάω στο γήπεδο και πρέπει να ετοιμαστώ για την προπόνηση που παίρνει περίπου μία ώρα μέχρι να ντυθώ, να κάνω την προθέρμανση και να κάνω μερικές ασκήσεις.

Μέτα από περίπου 6-7 ώρες στο γήπεδο (προπόνηση, βάρη και βίντεο), πρέπει πηγαίνουμε όλη η ομάδα για φαγητό και μετά θα πρέπει να προλάβω, ανάλογα την ημέρα, ή μάθημα ή το «studyhall» που είναι υποχρεωτικό για κάθε αθλητή, για να διαβάζει: Έχουμε συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να βρισκόμαστε εκεί κάθε εβδομάδα. Τώρα είναι περίπου 9-10 το βράδυ και ακόμα πρέπει να διαβάσω για την επομένη μέρα για μαθήματα που τα παιδιά που δεν αγωνίζονται σε κάποιο άθλημα, έχουν όλη μέρα να το πράξουν. Όλα αυτά πρέπει να τα προλάβουμε σε μια μέρα και να κοιμόμαστε αρκετά, για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε το ίδιο πρόγραμμα την επομένη μέρα”.

-Έχεις δει την κλήρωση της Εθνικής Γυναικών; Πώς είδες τον όμιλο; Πόσο ήθελες να είσαι κι εσύ μαζί με τα άλλα κορίτσια στα προκριματικά;
“Για να είμαστε ειλικρινείς, ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι η Εθνική Ομάδα έχει αποδείξει πως μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά στα δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ πως έχει τις ίδιες πιθανότητες με τις άλλες ομάδες, γιατί δεν βρέθηκε τυχαία στις 16 καλύτερες της Ευρώπης. Θέλει πολύ την πρόκριση και θα κάνει τα πάντα για να την πετύχει. Υπάρχει ταλέντο, εμπειρία και πολύ πάθος αυτή η Εθνική. Η Εθνική ομάδα είναι μια τεράστια τιμή για όλους και εννοείται πως το ίδιο ισχύει και για μένα. Παρακολούθησα τους προκριματικούς και πραγματικά θα ήθελα πολύ να ήμουν εκεί με τα υπόλοιπα κορίτσια. Αλλά οι υποχρεώσεις μου εδώ στο BostonCollege δεν μου το επέτρεψαν”.

-Ποιος είναι για σένα ένας εφικτός στόχος για την Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ 2017;
“Ο πρώτος στόχος μας θα πρέπει να είναι η πρόκριση στους οχτώ. Επομένως θα πω πως ο στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι… Το πρώτο και μετά το επόμενο, το επόμενο… Βήμα βήμα όπως κάνουμε πάντα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…