Κεντρική NBA “Επικός” Γιάννης, έπιασε τους “ταύρους” από τα…κέρατα (vid)

“Επικός” Γιάννης, έπιασε τους “ταύρους” από τα…κέρατα (vid)

antetokounmpo

antetokounmpo

Μία από τις πιο πλήρεις και “γεμάτες” παραστάσεις του πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τους Μιλγουόκι Μπακς να κάνουν “παρέλαση” στο United Center, επικρατώντας με 116-96 των Σικάγο Μπουλς. Ο Έλληνας σταρ, “φύλαξε” το καλύτερο για την τελευταία ημέρα του χρόνου, “γράφοντας” μια στατιστική γραμμή, ιστορικών προεκτάσεων.

35 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 7(!) τάπες, 13/19 σουτ, σε 40 λεπτά συμμετοχής. Είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία, μετά τον μυθικό Τζούλιους “Dr.J” Έρβινγκ, που σημειώνει τέτοια επίδοση. Η επίδρασή του στην άμυνα ήταν εμφανής, καθώς ερχόταν αποτελεσματικά στις βοήθειες, ενώ μπορούσε να αντιμετωπίσει “στα ίσια”, οποιοδήποτε αντίπαλο μέσα στο “ζωγραφιστό“, χάρη στα θεόρατα άκρα του. Κάπως έτσι, είχε ήδη 3 τάπες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δίνοντας μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει.

Επιθετικά, κάρφωσε σε πάμπολλες περιπτώσεις πάνω από τα κεφάλια των δύσμοιρων “ταύρων”, είτε στο τρανζίσιον, είτε ερχόμενος από την αδύνατη πλευρά, αποτελώντας ένα κινητό μις-ματς για το Σικάγο. Μέχρι και pull-up τρίποντο στον αιφνιδιασμό σημείωσε, με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενδεικτικό της κατάστασης, στην οποία βρισκόταν.

Η επιθετική δυστοκία, διέκρινε το παιχνίδι των Μπακς στα πρώτα λεπτά, με μπροστάρηδες όμως το Γιάννη και τον καταπληκτικό φέτος, Τζαμπάρι Πάρκερ (27 πόντοι), το παιχνίδι βρισκόταν σε απόλυτη ισορροπία (51-49 στο ημίχρονο). Ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε τους Μπουλς στις πλάτες του, ελλείψει κάποιου περιφερειακού, ικανού να τον βοηθήσει (5/24 οι “κοντοί” των Μπουλς).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wurVG8UX6os]

Εκεί όμως που η “διαρροή” στην άμυνα των Μπουλς έφερε την καταστροφή, ήταν στο τέταρτο και σημαντικότερο δωδεκάλεπτο. Επιμέρους σερί 36-20, η τελική διαφορά στους 20 πόντους και πλέον οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ποσοστό νικών. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η επίδοση του Μάλκολμ Μπρόγκντον, με τον ρούκι των “ελαφιών” να σημειώνει το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του, με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Μιας και μιλάμε για τριπλ-νταμπλ, κάποιοι κύριοι παρακάτω έχουν κάτι να πουν…

Φυσικά, μιλάμε για τους “δυνάστες” των τριπλ-νταμπλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους χθες, “πιάνοντας” επιδόσεις που μόνο στο NBA 2K βλέπουμε. Ο Τζέιμς Χάρντεν “αφήνιασε”, με 53 πόντους, 16 ριμπάουντ και 17 ασίστ. Ουδείς άλλος έχει αγγίξει τέτοια νούμερα, ούτε καν ο μεγάλος Γουίλτ Τσάμπερλεϊν. Από την άλλη, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έκανε τριπλ-νταμπλ στο ημίχρονο, ίσως θεωρώντας ότι είναι πια πολύ εύκολο το να πιάνει την επίδοση αυτή στο τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (31/12)

  • Μέμφις Γκρίζλις – Σακραμέντο Κινγκς 112-98 (Κόνλεϊ 22, Γκριν 18 / Κάζινς 26, Μπαρνς 20)
  • Μιλγουόκι Μπακς – Σικάγο Μπουλς 116-96 (Αντετοκούνμπο 35, Πάρκερ 27 / Μπάτλερ 26, ΜακΝτέρμοτ 13)
  • Κλίβελαντ Καβαλίερς – Σάρλοτ Χόρνετς 121-109 (Τζέιμς 32, Λοβ 28 / Γουόκερ 37, Καμίνσκι 15)
  • Νιου Γιορκ Νικς – Χιούστον Ρόκετς 122-129 (Τζένινγκς 32, Ρόουζ 21 / Χάρντεν 53 [16 ριμπάουντ, 17 ασίστ], Άντερσον 25)
  • Φοίνιξ Σανς – Γιούτα Τζαζ 86-91 (Μπούκερ 20, Μπλέντσο 19 / Γκομπέρ 18, Χέιγουορντ 18)
  • Λος Άντζελες Κλίπερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 88-114 (Σπέιτς 18, Ρίβερς 14 / Καντέρ 23, Γουέστμπρουκ 17 [12 ριμπάουντ, 14 ασίστ])
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…