Κεντρική Διεθνή “Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα σαν τον Αντετοκούνμπο”

“Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα σαν τον Αντετοκούνμπο”

giannis

giannis antetokounmpo

Η Σαραγόσα πριν μερικά χρόνια είχε ουσιαστικά “κλείσει” τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο τεχνικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας, Βίλι Βιγιάρ, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσει τον Greek Freak από κοντά που τότε αγωνιζόταν στον Φιλαθλητικό και στο πρωτάθλημα τη Α2, ανέφερε για τον σταρ των Μπακς “δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου”.

Όλα όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής της Σαραγόσα.
“Όταν πήγα στην Ελλάδα για να τον δω να προπονείται από κοντά, διαπίστωσα πως ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Στα 17 του ήταν 2,02μ. και μπορούσε να κάνει απίστευτα πράγματα. Είχε συγχρονισμό στις κινήσεις του, έπαιζε στο λόου ποστ, είχε μεγάλα χέρια και ένα πρόσωπο παιδιού, ενώ πέραν όλων των άλλων έπαιζε με καρφιά και δίψα που δεν είχα ξαναδεί.

Σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. στο εφηβικό) που τον είδα, είχε πετύχει 44 πόντους. Τότε τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ρεϊνάλντο Μπενίτο και του είπα πως έπρεπε να τον αποκτήσουμε. Το κάναμε, τον κλείσαμε για τρία χρόνια με την προοπτική να ανέβει σταδιακά στην πρώτη ομάδα. Η πρόοδός του, ωστόσο, ήταν ασταμάτητη και δεν είχε χρόνο να παίξει στη Σαραγόσα πηγαίνοντας απευθείας στο ΝΒΑ. Μετά το ματς εκείνοι με τον Παναθηναϊκό, πήγαμε με τον ατζέντη του Γιάννη τον Θανάση στο σπίτι του και του μιλούσα για την ACB. Πλέον ο ίδιος αγωνίζεται στην Ισπανία και ο αδερφός του είναι παγκόσμιος σταρ. Είναι σαν σενάριο ταινίας”.

Ο ίδιος δηλώνει για την παραλίγο μετακόμισή του στην ACB: “Θα ήθελα πολύ να έπαιζα στην Ισπανία. Ο αδερφός μου πάντα λέει ότι το κοινό εκεί είναι απίστευτο και οι φίλαθλοι συμμετέχουν στο παιχνίδι. Θα ήταν ωραίο να είχα γνωρίσει λίγο καλύτερα τη χώρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…