Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Χάρη στον κόσμο μας γυρίσαμε το παιχνίδι”

“Χάρη στον κόσμο μας γυρίσαμε το παιχνίδι”

pascual 2

pascual

O Τσάβι Πασκουάλ μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού για την 15η αγωνιστική της Basket League, αναφέρθηκε στους εξαιρετικούς Ρίβερς, Σίνγκλεντον αλλά και στον Νίκο Παππά. Ενώ σχολίασε και την σημαντική βοήθεια του κόσμου.

“Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη. Δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Πάντα δυσκολεύεσαι στο ξεκίνημα των αγώνων ύστερα από μία ήττα, όπως αυτή από τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν είχαμε καλά ποσοστά. Από το δεύτερο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε σαν συνολική παρουσία και όχι στο σκορ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη“.

Για τον Νίκο Παππά: “Συμφωνώ απόλυτα. Βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο από πλευράς ωριμότητας. Αυτό θέλω από εκείνον, γιατί χρειάζομαι παίκτες που είτε είναι σε καλή ή κακή βραδιά, πρέπει να είναι θετικοί για την ομάδα. Ο Νίκος σκόραρε μόλις δύο πόντους, αλλά ήταν από τους πιο σημαντικούς, όπως έχει συμβεί και σε άλλα ματς”.

Για την αλλαγή ψυχολογίας με τις νίκες επί του Ολυμπιακού: “Είναι πιθανό να παίξουμε πολλες φορές. Κάθε ματς θα είναι διαφορετικό. Μέσα στον Γενάρη παίξαμε τρία ματς. Σήμερα κλείνουμε ένα φοβερό καλεντάρι. Γενικά παίξαμε καλά απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε ειδικά όταν παίζουμε εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα. Τόσο με την Φενέρμπαχτσε, όσο και με τον Ερυθρό Αστέρα παίξαμε κάτω από τις δυναντότητές μας. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στο ματς με την Γαλατάσαραϊ που είναι ένας τελικός. Δεν πιστεύω πως το σημερινό ματς θα καθορίσει τα επόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό“.

Για τον Κέισι Ρίβερς: “Όπως βλέπετε όλοι είναι σε μεγάλη φόρμα. Από τότε που ήρθα παίζει πολύ καλά. Δεν λέω πως δεν έπαιζε καλά και πριν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Αυτός και ο Σίνγκλετον στο δεύτερο μέρος ήταν οι πρωταγωνιστές. Πολλοί παίκτες ακόμα κι αν δεν σκόραραν πολύ, έπαιξαν καλά”.

Για το ροτέισον: “Κάθε παιχνίδι είναι ένας κόσμος. Σε κάθε ματς προσπαθώ να πάρω τις πιο σωστές αποφάσεις για να νικήσω. Υπάρχουν στιγμές για όλους τους παίκτες. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Όταν πιστεύεις πως έχεις βρει έναν τρόπο για νικήσεις, πρέπει να τον ακολουθείς ως το τέλος. Ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια. Σε τελικούς και σε ντέρμπι πρέπει να ποντάρεις σε αυτούς που είναι σε καλό μομέντουμ. Η είδηση πάντα είναι σε αυτούς που δεν παίζουν, είτε χάνεις, είτε νικάς”.

Για τις λύσεις που βρίσκει η ομάδα του στον αιφνιδιασμό: “Δεν κατορθώσαμε να παίξουμε καλά στο τρανζίσιον. Το έχουμε κατορθώσει στον α’ γύρο, αλλά στα τελευταία παιχνίδια το κάνουμε άσχημα. Σήμερα ήταν σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο. Να μην χάσουμε πολλές μπάλες. Σήμερα έχουμε παίξει λίγο καλύτερα στο σετ παιχνίδι. Προσπαθούμε να παίζουμε για τον κόσμο. Το να αγωνίζεσαι γρήγορα είναι πιο θεαματικό“.

Για τον αγώνα με την Γαλατάσαραϊ: “Χρειάζεται να το δουλέψω.Ελπίζω να είναι εξίσου καλή η άμυνά μας. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί στα δίποντα. Πρέπει να μάθουμε να ψάχνουμε περισσότερο τον παίκτη που είναι σε καλό μομέντουμ. Ελπίζω να διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία. Στην Ευρωλίγκα πρέπει να έχεις αυτό το χαρακτηριστικό και να παίζεις καλά. Αλλιώς δεν κερδίζεις”.

Για τον κόσμο του “τριφυλλιού”: “Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτικοί. Αν δεν είχαμε τον κόσμο, με το ξεκίνημα που είχαμε δεν επιστρέφαμε. Χάρη σε αυτούς γυρίσαμε. Ελπίζουμε να ανταποδώσουμε την στήριξη τους με αποτελέσματα”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…